Kinderboekenweek

Verken werelden uit het verleden tijdens de Kinderboekenweek

Wil jij spannende verhalen lezen over ridders? Altijd al meer willen weten over oorlogstijd en de Oudheid? Ontdek het tijdens de Kinderboekenweek (30 september t/m 11 oktober) in de bibliotheek. Dan staat namelijk alles in het teken van geschiedenis! In de bibliotheek ga je terug in de tijd met de leukste kinderboeken!

Ga op expeditie

In de Bibliotheek kun je van alles ontdekken over onze geschiedenis. Door het lezen van boeken, mee te doen aan een workshop, te komen kijken naar een voorstelling, op speurtocht te gaan in de Bieb of te luisteren naar een mooi verhaal. Kijk snel wat er allemaal te doen is op een locatie bij jouw in de buurt en reis samen met de Bieb terug in de tijd!

Zilveren griffels en penselen 2020

Feestelijke opening in Zinder met drie workshops

• woensdag 30 september
  • van 15.00 tot 16.30 uur
  • aanmelden verplicht
  • toegang: gratis

Met:

Workshop mooie letters tekenen, net als vroeger

• donderdag 8 oktober
  • van 15.00 tot 16.30 uur
  • aanmelden verplicht
  • toegang: € 3,50

Sierinitiaal tekenen op een oorkonde

Vroeger konden de monniken prachtige letters maken, en dat kun jij ook leren in deze workshop! Met een moeilijk woord heet zo'n eerste letter aan het begin van een woord een sierinitiaal. In hele oude boeken kun je ze nog vinden, echt monnikenwerk! Op mooi oorkondepapier werk je je zelf versierde initiaal uit.

Kinderboekenbal in Het Weeshuis in Culemborg

• zaterdag 10 oktober
  • van 11.00 tot 15.00 uur
  • toegang: gratis

Met:

E-books over geschiedenis

Alle e-books

Winnaar Gouden Griffel: Uit Elkaar

Uit elkaar

Uit elkaar van Bette Westera is bekroond met de Gouden Griffel, de prijs voor het best geschreven kinderboek van 2020.

Winnaar Gouden Penseel: Hup Herman!

Hup Herman!

Hup Herman! van Yvonne Jagtenberg won het Gouden Penseel, de prijs voor het best geïllustreerde kinderboek van 2020

Workshop Papier van Toen: leer zelf papier scheppen en bedrukken

Hoe maakte men vroeger papier? Ontdek het hier! Ga aan de slag met het scheppen van je eigen papier. Bedruk het daarna zelf met echte oude loden zet-letters uit een drukkerij. Kom jij ook deze oude technieken uitproberen?

• woensdag 7 oktober in de Bibliotheek Ammerzoden
  • donderdag 8 oktober in de Bibliotheek Zaltbommel

Voor kinderen van 6 tot 12 jaar

Workshop Matchbooks

In deze workshop maak je je eigen verhaal uit het verleden … zo mooi, zo fantastisch, zo spannend, maar zo klein dat het in een lucifersdoosje past.

Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar

Stickerspeurtocht

Maak een reis door de bibliotheek met de letterspeurtocht. Weet jij het juiste woord te ontrafelen en de buit in ontvangst te nemen?

Voor kinderen van 7 tot 12 jaar - in Tiel, Culemborg en Geldermalsen

Spannende boeken over geschiedenis

Meespeelvoorstelling 'Toen Zaltbommel onder water lag'

Reis naar de tijd van de dinosauriërs en speel mee in je eigen verhaal. Een verhaal wat zich afspeelt hier in de Bommelerwaard. Wist jij dat Zaltbommel in de tijd van de Dino’s midden in de zee lag? Kom het ontdekken in de Bieb!

• Zaterdag 10 oktober om 14.45 uur in Bibliotheek Zaltbommel

Voor  kinderen van 3 - 6 jaar

Doe-middag in het Museum Stadskasteel Zaltbommel

Ga creatief met geschiedenis aan de slag, ga zelf in het museum op onderzoekstocht. De Bieb daagt je uit een aantal pittige raadsels uit de geschiedenis op te lossen. Ga je ook mee op tijdreis? Geef je dan snel op!

• Zondag 11 oktober van 14.00 - 17.00 uur in Zaltbommel

Voor kinderen van 7 - 12 jaar

De Voorleeshoek

De boekjes van De Voorleeshoek komen van een heel bijzondere locatie deze Kinderboekenweek... Log in met je bibliotheekaccount en bekijk Isabelle Boem en andere voorleesfilmpjes.

Kinderen voor Kinderen - En toen?

Speciaal voor de Kinderboekenweek maakte Kinderen voor Kinderen een toffe videoclip. Bekijk de officiële Kinderboekenweek videoclip En toen?. Wat vind jij ervan?

Deze Kinderboekenweekactiviteiten worden mede mogelijk gemaakt door

• www.bibliotheekrivierenland.nl/kinderboekenweek