Nederland Leest

Eén maand, één thema

Zonder voedsel kan een mens een lange tijd, zonder water niet. Maar toch, de mens eet al heel lang niet meer om alleen maar in leven te blijven of zijn kroost te kunnen onderhouden.

De mens neemt vanaf haar eerste bestaan voedsel tot zich en krijgt zo de energie om te jagen, land te bewerken om gewassen te kweken, wateren te bevissen en een schuilplek te bouwen. Vlees, vis, fruit, granen en groente vormen al millennia lang de bron voor het voortbestaan van de mens. Om de honger te stillen maar ook om de juiste mineralen, eiwitten en vitamines binnen te krijgen waardoor een gemeenschap gezond blijft of zelfs sterker wordt. Soms zelfs om zichzelf te genezen, met kruiden, sapjes en crèmes. Al honderdduizenden jaren heeft plantaardig en dierlijk voedsel een zeer belangrijke plek in het leven van de mens genomen.

Cadeautje voor onze leden

Geschenkboek je bent wat je leest

Nederland Leest heeft er een kakelvers nieuw ingrediënt bij: Je bent wat je leest, een geschenkboek dat exclusief in de Bibliotheek te verkrijgen is. Een heerlijk geschenk vol sappige verhalen, verfrissende passages en een zoete afsluiter.

Het geschenkboek bestaat uit een menu van vijf uiteenlopende gangen, afgewisseld met diverse smaakmakers die vertellen wat Nederland eet en leest over eten. De auteurs zijn vijf specialisten die het thema elk vanuit hun eigen expertise en stijl benaderen. Zo vormt het boek een verfijnd menu met fictie en non-fictie, spanning en wetenschap en natuurlijk heerlijke recepten.

Zolang de voorraad strekt.

 

Lekkere hapjes en gratis leesvoer | Geldermalsen

Kinderen van de naschoolse cursus Dat SMAAKT overhandigen het eerste exemplaar van Je bent wat je leest aan wethouder Wiendels. Van de Bieb ontvangen ze op hun beurt allemaal de junioreditie Graaf Sandwich van Jan Paul Schutten. Tijdens dit feestelijke moment verrassen de cursisten de biebbezoekers met lekkere hapjes en gratis leesvoer.  

Inloopspreekuur Voeding | Ammerzoden

Om 14:00 uur kun je in de Bibliotheek Ammerzoden terecht bij een inloopspreekuur over voeding. Nicole Lamers is zelfstandig diëtist en geeft een uur lang gratis advies over dieet, voeding, en lifestyle. Ze geeft persoonlijke begeleiding en advies op maat. Voor mensen van alle leeftijden; kinderen, volwassenen en ouderen. 

Info-avond gezondheids- programma | Tiel

Nederland Leest informatie avond tiel

Wil jij ook alles weten over hoe je lichaam werkt, over vetten, koolhydraten en eiwitten en wat ze doen in je lichaam? Wil jij ook lekker in je vel zitten en het beste uit je gezondheid halen? Wil je zeker zijn dat je alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt? Ben je kritisch over al die afslankproducten, dan is deze informatie-avond iets voor jou!

Flexitariër, hoe doe je dat?

Nederland Leest Flexitariër

Pauline de Maar is voedingsdocent van VELT (Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren) en ze geeft leuke tips om een lekkere maaltijd of tussendoortje te maken zonder vlees.

Verzorgd door de Volksuniversiteit. Meld je aan!

De winterse moestuin

Nederland Leest winterse moestuin

Geniet je van je moestuin en vind je het jammer als het winter wordt omdat je tuin dan bijna leeg is? Kom dan naar de lezing van Inge Verdonk van VELT die tips geeft wat je zoal in de winter kunt telen, in tuin, kas, vensterbank of schuur.

Verzorgd door de Volksuniversiteit. Meld je aan!

Je bent wat je leest

Meer over Nederland Leest

Nederland Leest is de grootste nationale leescampagne. Sinds 2016 staat niet langer één boek centraal, maar een thema. In 2016 was dat: democratie, in 2017: robotica. Leden van de bibliotheek kunnen, onder het motto: geef je mening, krijg een boek, een gratis boek in de deelnemende bibliotheek ophalen. Mét de aansporing het te lezen en er met anderen over te praten.

Naar de website van Nederland Leest

www.bibliotheekrivierenland.nl/nederlandleest