Nederland Leest

Kleine geschiedenis, grote verhalen.

Duik in je eigen geschiedenis met behulp van de bibliotheek: de geschiedenis van je eigen familie of van de stad of streek waarin je woont.

Tips van de redactie

Workshop Schrijven over je leven

De persoonlijke geschiedenis van mensen begint klein, maar als je goed leest en je verdiept in het verleden, is er altijd een groot verhaal te vinden.

Deze ochtend verken je al schrijvend een stukje van je familiegeschiedenis. Een geschiedenis waar je zelf deel van bent en die jouw leven beïnvloed heeft.

Deelname is gratis en iedereen kan meedoen, ervaring is niet nodig.

Je persoonlijke geschiedenis begint klein en ligt soms verborgen, maar als je goed leest en je verdiept in het verleden, is er altijd een groot verhaal te vinden.

Met behulp van Delpher kan je zoeken in een gigantisch krantenarchief met ruim 13 miljoen krantenpagina’s.

Cadeau van de Bibliotheek

Het Zwijgen van Maria Zachea

In Het zwijgen van Maria Zachea vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie. Deze literaire non-fictie van Judith Koelemeijer krijg je tot 14 december cadeau van de bibliotheek. En het is beschikbaar als e-book én luisterboek!

Bekijk dit boek

In gesprek over boeken

Alfred Birney, Hans Goedkoop en Susan Smit zetten zich dit najaar in voor de campagne Nederland Leest. Ze gaan het gesprek aan over boeken, het thema Kleine geschiedenis, grote verhalen en het bijbehorende geschenkboek.
Meer geïnteresseerd in e-books? Kijk dan onderaan deze pagina.

• Hans Goedkoop

• Alfred Birney

• Susan Smit

Nederland Leest Junior

Dwars door de storm

In 1953 gaat de Molukse Jacob met zijn familie in Groningen wonen. Hij leert op school Tjakkie kennen en ze worden vrienden. Beiden hebben een droom waar hun ouders niet achter staan. Vanaf ca. 10 jaar.

Bekijk dit boek

E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

• Hans Goedkoop