Nederland Leest

In november 2019 staat de Bibliotheek in het teken van Jan Wolkers en Duurzaamheid. We doen een bloemlezing met natuurverhalen van Jan Wolkers cadeau met als titel Winterbloei en we organiseren leuke activiteiten rondom thema Duurzaamheid.

Boekentips van onze redactie

Winterbloei van Jan Wolkers

In november leest heel Nederland het geschenkboek Winterbloei van Jan Wolkers. In dit gratis boek belicht biograaf Onno Blom de schrijver en hoe hij in staat was de aarde te bewonderen. Het boek is in november gratis beschikbaar in de bibliotheek*.

Bekijk details

Bespreek het boek Winterbloei online

Samen lezen is leuk! De verhalenbundel Winterbloei van Jan Wolkers is gratis af te halen bij de bieb. Daarnaast kun dit boek samen met anderen lezen en bespreken binnen de online leesclub van Hebban. Lees en praat je mee?

Meld je direct aan voor de online leesclub van Hebban

E-books

Het Nederland Leest Junior cadeau

Borealis | Marloes Morshuis

In het verhaal worden kinderen van over de hele wereld ontvoerd en naar een geheime locatie in Alaska gebracht. Daar, in de ijzige kou, worden de ‘uitverkorenen’ opgeleid om een dreigende klimaatramp te overleven, maar zitten zij daar wel op te wachten?...

Bekijk dit boek

Boeken voor de jeugd

Meer over Nederland Leest

Nederland Leest is de grootste nationale leescampagne. Sinds 2016 staat niet langer één boek centraal, maar een thema. In 2016 was dat: democratie, in 2017: robotica en in 2018 was dat voeding. Leden van de bibliotheek kunnen, onder het motto: geef je mening, krijg een boek, een gratis boek in de deelnemende bibliotheek ophalen. Mét de aansporing het te lezen en er met anderen over te praten.

Naar de website van Nederland Leest

www.bibliotheekrivierenland.nl/nederlandleest