Sinterklaas

Wat is er te doen met Sinterklaas?

Kom naar de Bibliotheek voor leuke sintactiviteiten of lees een mooi boek.

Schrijf een brief aan Sinterklaas

Kom naar de Bieb en schrijf of stempel een mooie brief aan de Sint. Je kunt in deze brief alles kwijt: lieve woorden, je verlanglijstje, een mooie tekening of vertel hem bijvoorbeeld over je zwemdiploma die je net gehaald hebt.


Voorleesfeestje Een paard voor Sinterklaas

Boer Boris krijgt een brief van Sinterklaas. Zijn paard is gevallen en nu vraagt Sint of Knol wil helpen met het rondbrengen van de cadeaus. Maar Knol is nog nooit op het dak geweest! Dus moet er eerst flink worden geoefend op de boerderij.

 

Sinterklaas logeert in het Weeshuis

Wist je dat Sinterklaas een weeskind was? Nicolaas' ouders sterven als hij nog maar klein is. Als weeskind en kindervriend is Sinterklaas dubbel welkom in het Elisabeth Weeshuis. De Sint komt met een koffertje, pyjama en slaapmijter logeren. De Sint kan wel wat hulp gebruiken. Bed opmaken, onderbroeken vouwen...

Prentenboeken voor kinderen van 0 - 3 jaar

 • Luuk en Lotje

  Ruth Wielockx

  Luuk en Lotje gaan naar de intocht van Sinterklaas kijken. Het is een vrolijke boel met al die grappige jongens- en meisjespieten. Thuis maken ze een mooie tekening en mogen ze nog een keertje hun schoen zetten. Maar wordt daar nu aan de deur geklopt? Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Luuk en Lotje

 • Sint met Fien en Milo

  Pauline Oud

  Konijn Fien en muis Milo vieren feest, want Sinterklaas is in het land. 's Avonds zetten ze hun schoen. Zal Sinterklaas die nacht langskomen? Prentenboek met eenvoudige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Sint met Fien en Milo

 • Karel viert Sinterklaas

  Liesbet Slegers

  Juf vertelt aan Karel en zijn peutervriendjes van alles over Sinterklaas. Ook thuis wordt het sinterklaasfeest gevierd. Prentenboek met eenvoudige, felgekleurde illustraties. Vanaf ca. 2 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Karel viert Sinterklaas

 • Boer Boris

  Ted van Lieshout

  Boer Boris krijgt een brief van Sinterklaas. Zijn paard is gevallen en nu vraagt Sint of Knol wil helpen met het rondbrengen van de cadeaus. Maar Knol is nog nooit op het dak geweest! Dus moet er eerst flink worden geoefend op de boerderij. Vierkant prentenboek met vrolijke, sfeervolle kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Boer Boris

 • Bobbi viert sinterklaas

  Ingeborg Bijlsma

  Beertje Bobbi beleeft kleine avonturen bij de intocht van Sinterklaas, als hij zijn schoen zet en op pakjesavond. Prentenboek met zachtgekleurde tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Bobbi viert sinterklaas

 • Bobbi zet zijn schoen

  Monica Maas

  Ollie speelt dat hij Sinterklaas is en Bobbi is Piet. Ze brengen cadeautjes rond, bakken pepernoten en ’s avonds mag Bobbi zijn schoen zetten. Bobbi kan bijna niet slapen van de opwinding. Zal er echt iets in zijn schoen zitten? Prentenboek met zachtgekleurde tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Bobbi zet zijn schoen

 • Fien & Teun spelen Sinterklaas en Pietje

  René Noorderveen

  Fien en Teun kunnen, na het zetten van hun schoen, niet wachten tot Sinterklaas komt. Ze spelen dat ze zelf Sinterklaas en Pietje zijn, en doen nepcadeaus in de schoenen. Zal Sint straks een echt cadeautje in hun klompjes stoppen? Verhaal met enkele doetips en liedjes. Voorlezen vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Fien & Teun spelen Sinterklaas en Pietje

 • Dag Sint

  Leen Van Durme

  Sinterklaas en zijn Pieten lopen over het dak om de pakjes rond te brengen. De kinderen zijn erg blij met hun cadeautjes en zwaaien Sint en de Pieten uit. Oblong hardkartonnen prentenboek met paginagrote illustraties. Vanaf ca. 2 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Dag Sint

Sinterklaasboeken voor kinderen vanaf 2 en 3 jaar


Mark Janssen Sinterklaasliedjes

Het Sinterklaasverhaal wordt via bekende liedteksten, van 'Wie komt er alle jaren' tot 'O, kom er eens kijken', verteld maar dan zonder de traditionele Zwarte Piet. Grote uitgave met grote gedetailleerde kleurenillustraties waarop zeven beroete kindpietjes...

Bekijk dit boek


Sinterklaasboeken voor kinderen vanaf 4 jaar

Sinterklaasboeken voor kinderen vanaf 5 jaar

Het Sinterklaasjournaal

Sinds 9 november is het Sinterklaasjournaal weer op TV te zien. Hieronder vind je de link naar het Sinterklaasjournaal.

Sinterklaasboeken voor kinderen vanaf 6 jaar (leesniveaus E-S, E-M3 en E-M4)


Sinterklaasboeken voor kinderen van 6 t/m 8 jaar (bibliotheek leesniveau A)


Boekentips van onze redactie

 • Sint zit vast!

  Janneke Schotveld, Milja Praagman

  De dappere ridster heeft haar schoen gezet en kan niet slapen. Ze rijdt op haar fiets door de stad en hoort iemand om hulp roepen. Sinterklaas zit vast in de schoorsteen! Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Sint zit vast!

 • De zoete zusjes vieren Sinterklaas

  Hanneke de Zoete

  De Zoete Zusjes Saar (9) en Janna (6) hebben veel zin in het Sinterklaasfeest. Op school doen ze pietengym, thuis mogen ze hun schoen zetten, bakken ze pepernoten en maken ze verlanglijstjes. Tien korte (voorlees)verhalen met kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De zoete zusjes vieren Sinterklaas

 • Het grote decemberboek

  Ellen Tijsinger

  Bundel met verhalen, een aantal liedjes en recepten die de decemberfeesten als thema hebben. Het Zwarte Pietje Pedro en het jongetje Maarten beleven allerlei avonturen. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het grote decemberboek

 • De vrienden van Sinterklaas

  Sjoerd Kuyper

  Broes wil met zijn vader naar de intocht van Sinterklaas. Maar papa is al bij Sint. Hij is naar de Pietenschool geweest. Nu mag hij Sinterklaas helpen en ook nog zelf kiezen welke kleur hij krijgt! Prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De vrienden van Sinterklaas

 • De zus van Sinterklaas

  Tiny Fisscher

  Bijna niemand weet het, maar Sinterklaas heeft een tweelingzus: Klaasje. Zij wil ook graag eens mee naar Nederland, bijvoorbeeld als hulpsinterklaas. Maar volgens Sint kunnen vrouwen geen Sinterklaas zijn. Daar is Klaasje het niet mee eens… Met veel grappige kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De zus van Sinterklaas


Simone Arts Straks, als het donker is

5 decemberverhalen voor bovenbouwers

Vijf verhalen over vriendschap in de sinterklaastijd. Zo proberen o.a. Ties en Kerim een geintje tijdens de intocht van Sinterklaas te voorkomen. En loopt de surpriseochtend op school gevaar door ruzie tussen ouders. Voorlezen of zelf lezen vanaf ca....

Bekijk dit boek


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen. En luisterboeken downloaden via de LuisterBieb-app. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten • www.bibliotheekrivierenland.nl/sinterklaas