Grote DigitaalStrijd 2018

Samen strijden tegen laaggeletterdheid

De herinneringen aan de Grote DigiTaalStrijd 2017 zijn nog levendig. Wat waren er een hoop enthousiaste deelnemers! Het is met veel plezier dat Bibliotheek Rivierenland en businessclub Betuwe In Zaken de Grote DigiTaalStrijd opnieuw organiseren om aandacht te vragen voor laaggeletterdheid. De Grote DigiTaalStrijd vindt op 26 november plaats. Anders dan vorig jaar, is er nu één ronde, die op zes plekken plaatsvindt. Wordt jij de lokale winnaar?

Schrijf je in!

Dictee van Abdelkader Benali

Volg ook de Facebookpagina van de Grote DigiTaalStrijd!

Laaggeletterheid, een onderwerp dat raakt!

Schrijver Abdelkader Benali hoefde er niet lang over na te denken of hij het dictee voor de Grote DigiTaalStrijd wilde schrijven. Het onderwerp raakt hem: “Het thema laaggeletterdheid gaat me aan het hart, want ik kom zelf uit een milieu van laaggeletterden.”

Raakt dit onderwerp jou ook? Doe dan zeker mee! De Grote DigiTaalStrijd vindt plaats maandagavond 26 november, op zes locaties. Iedereen ouder dan twaalf jaar, die woonachtig of werkzaam is in een van de volgende gemeenten, kan zich inschrijven: Culemborg, Geldermalsen, Druten, Lingewaal, Maasdriel, Neder-Betuwe, Neerijnen, Tiel, West Maas en Waal en Zaltbommel.

Een groot maatschappelijk probleem

Laaggeletterdheid is een groot probleem in Rivierenland. Er wordt in de regio hard gewerkt aan de preventie en aan het bestrijden ervan. Om het bewustzijn van de problematiek verder te vergroten organiseren Bibliotheek Rivierenland en BIZ in 2018 opnieuw de Grote DigiTaalStrijd. Een ludieke battle, waar de deelnemers van de editie 2017 met plezier op terugkijken en nog lang over napraatten. En dat is mooi, want iedereen moet volwaardig mee kunnen doen in de samenleving. Dat vind jij toch ook?

Terugblik GDTS 2017

Vorm een team en doe mee!

Op maandagavond 26 november gaan teams van drie personen met elkaar de strijd aan: welk team beschikt over de beste taal-, digitale en rekenvaardigheden? Ben je 12+ en woon of werk je in Rivierenland, schrijf je dan in! De Grote DigiTaalStrijd wordt dit jaar gehouden op zes locaties: Gemeentehuis Beneden-Leeuwen, Gemeentehuis Culemborg, Gemeentehuis Geldermalsen, Gemeentehuis Maasdriel, Gemeentehuis Opheusden, Gemeentehuis Tiel. Het inschrijfgeld bedraagt €10,- per persoon.

Direct inschrijven editie 2018