Nieuws jeugd 6-9 jaar

• Bibliotheken gesloten: Afhaalbieb open op 12 locaties

11 maart 2021

Alle locaties van Bibliotheek Rivierenland zijn wegens de lockdown gesloten. Alle boeken die je thuis hebt worden verlengd tot na de lockdown. Tijdens de lockdown kun je gebruik maken van de Afhaalbieb. Bij de Afhaalbieb kun je een boekenpakket bestellen, reserveringen afhalen en materialen terugbrengen.

Bekijk details van Bibliotheken gesloten: Afhaalbieb open op 12 locaties

• Wie wordt de nieuwe voorleeskampioen?

3 maart 2021

De regionale kwartfinales van de Nationale Voorleeswedstrijd gaan van start. In totaal strijden 53 scholen in Rivierenland voor een plek in de kwartfinale.

Bekijk details van Wie wordt de nieuwe voorleeskampioen?

• De afhaalbieb is weer open!

16 december 2020

Vanwege de strenge lockdown zijn onze Bibliotheken tot en met 19 januari gesloten. Vanaf 23 december openen we daarom opnieuw de afhaalbieb! Bij zeven vestigingen in Rivierenland kun je een boekenpakket bestellen en op woensdagen afhalen. We leggen je graag uit hoe het werkt.

Bekijk details van De afhaalbieb is weer open!

• Terug in de tijd tijdens de Kinderboekenweek

10 september 2020

Dit jaar staat de Kinderboekenweek (30 september t/m 11 oktober) in het teken van geschiedenis met het thema En toen? Verken werelden uit het verleden met kinderboeken. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken!

Bekijk details van Terug in de tijd tijdens de Kinderboekenweek

• E-books en luisterboeken samen in één nieuwe app

9 september 2020

In de nieuwe online Bibliotheek-app kun je e-books en luisterboeken lenen en lezen. De app vervangt de oude apps 'E-books' en 'LuisterBieb'. Nieuw is dat je in één app zowel e-books als luisterboeken kunt lenen.

Bekijk details van E-books en luisterboeken samen in één nieuwe app

• Een zomer vol verhalen met de VakantieBieb

9 juli 2020

Van 1 juli t/m 31 augustus 2020 is de VakantieBieb weer open. In deze app kun je deze zomer naast e-books nu ook genieten van luisterboeken. Met de VakantieBieb beleeft iedereen een zomer vol verhalen: jong en oud, leden en niet-leden van de Bibliotheek.

Bekijk details van Een zomer vol verhalen met de VakantieBieb

• Biebclub Vakantieklas

16 juni 2020

Deze zomervakantie organiseren wij de Biebclub Vakantieklas. Een leuk programma waarin kinderen - die een steuntje in de rug kunnen gebruiken rondom leesplezier - op een actieve en creatieve manier aan de slag gaan met taal en mediawijsheid.

Bekijk details van Biebclub Vakantieklas

• Verras je moeder met een pop-up-Minecraftkaart!

7 mei 2020

Zondag is het Moederdag! Zoek je nog een mooi cadeau? Of heb je misschien gewoon zin in nog een klooi-activiteit? Het MediaLab heeft het allebei voor je! Deze twee toffe moederdagkaarten zijn fantastisch om te geven, maar misschien nog wel leuker om te maken!

Bekijk details van Verras je moeder met een pop-up-Minecraftkaart!

• Klooien in de meivakantie

30 april 2020

Elke schoolvakantie organiseert ons MediaLab een klooi-activiteit, dus nu ook! In dit filmpje laten we je zien, hoe je een stoere robotarm maakt. Gewoon thuis!

Bekijk details van Klooien in de meivakantie

• Woorden laten stromen met Woesj!

15 april 2020

Woesj is een leerlijn creatief schrijven. Hoe spreek je je fantasie aan? Hoe tover je met woorden? En hoe zet je je gedachten op papier? Met behulp van podcasts kunnen kinderen in de leeftijd van 9 tot 12 jaar leren om gekke dingen te doen met hun pen!

Bekijk details van Woorden laten stromen met Woesj!