Nieuws jeugd 9-12 jaar

• Doe mee met vakantie-slinger-lezen!

27 juni 2019

Welk boek lees jij in je vakantie? En wat vond je ervan? In de bibliotheek kun je de hele zomer een knutsel-vlaggetje komen halen om te laten zien wat je hebt gelezen en wat je ervan vond. Van de vlaggetjes maken we een mooie slinger die we ophangen in de bieb.

Bekijk details van Doe mee met vakantie-slinger-lezen!

• 50% korting op tentoonstelling in Het Weeshuis

28 mei 2019

Deze tentoonstelling neemt je mee naar de wereld van verhalen over wezen: literaire klassiekers, blockbusters en hitseries met het weeskind in de hoofdrol.

Bekijk details van 50% korting op tentoonstelling in Het Weeshuis

• De VakantieBieb gaat weer open

22 mei 2019

Lekker lezen tijdens je vakantie? Download dan de gratis VakantieBieb-app en lees meer dan 50 e-books de hele zomer lang! Het zomercadeautje van de Bibliotheek.

Bekijk details van De VakantieBieb gaat weer open

• E-booksapp is vernieuwd

18 april 2019

Zowel voor iOS als Android staat er een update klaar van de e-booksapp. Nieuw is dat je nu ook volledig geïllustreerde e-books kunt lezen. Bovendien heeft de app een nachtstand. Met de vernieuwde e-booksapp zijn bovendien de problemen verholpen waar sommige gebruikers sinds eind vorig jaar tegenaan liepen.

Bekijk details van E-booksapp is vernieuwd

• Nationale Voorleeswedstrijd 2018/2019

9 februari 2019

Edith Visser van de Houtkoperschool uit Ochten is door de jury benoemd tot voorleeskampioen van Rivierenland. Zij gaat in de provinciale ronde strijden voor een plek in de landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd 2018/2019.

Bekijk details van Nationale Voorleeswedstrijd 2018/2019

• Nieuwe app ‘Snelweg Sprookjes’ creëert voorleesmomenten in de auto

31 januari 2019

Snelweg Sprookjes is een nieuwe app, ontwikkeld door Volkswagen en Achtung! Reclamebureau. Snelweg Sprookjes signaleert dat er in de auto steeds vaker op schermpjes wordt gekeken en er minder contact is tussen de familieleden in de auto. Zij willen dit probleem oplossen door het introduceren van interactieve luisterverhalen van hoge kwaliteit.

Bekijk details van Nieuwe app ‘Snelweg Sprookjes’ creëert voorleesmomenten in de auto

• Toon je talent in de bieb - Stap op ons podium in Tiel

21 januari 2019

Toon je talent in de bieb! Iedereen die graag iets wil laten zien of horen op het podium van de Bibliotheek in Tiel kan zich daarvoor opgeven.

Bekijk details van Toon je talent in de bieb - Stap op ons podium in Tiel

• Expositie 'Van toverkracht tot griezelnacht'

25 oktober 2018

Zaterdag 10 november om 15:00 uur opent Paul van Loon de expositie 'Van toverkracht tot Griezelnacht' in de Bibliotheek van Geldermalsen. Ien van Laanen, de illustrator van de Nederlandse Harry Potter-serie én van de nieuwe uitgaven van de Griezelbus, exposeert voor het eerst in Nederland alle originele ontwerpen van deze covers.

Bekijk details van Expositie 'Van toverkracht tot griezelnacht'

• Gratis af te halen: BIEB magazine

2 oktober 2018

Het nieuwe BIEB Magazine ligt voor je klaar in de Bibliotheek! Haal ’m snel op en lees, puzzel, onderzoek gezellig samen met je (klein)kind. En maak ook nog eens kans op leuke prijzen met diverse win-acties.

Bekijk details van Gratis af te halen: BIEB magazine

• Zomerleesrace

5 juni 2018

Met de Zomerleesrace dagen wij leerlingen uit om tijdens de grote vakantie vooral te blijven lezen. De opdracht? Lees in de grote vakantie drie boeken (meer mag natuurlijk ook) en maak kans op een coole prijs!

Bekijk details van Zomerleesrace