Nieuws jeugd 9-12 jaar

• Maatregelen bij Bibliotheekbezoek

14 oktober 2020

Het aantal besmettingen met corona loopt op. Voor een bezoek aan de Bibliotheek gelden daarom aangescherpte regels. We vragen je 1,5 meter afstand te houden tot elkaar en bij binnenkomst de handen te desinfecteren met een gel die voor je klaarstaat. Daarnaast vragen we je een bezoekerskaartje in te vullen en een winkelmandje te gebruiken, aangezien we gebonden zijn aan een maximum aantal bezoekers.

Bekijk details van Maatregelen bij Bibliotheekbezoek

• Terug in de tijd tijdens de Kinderboekenweek

10 september 2020

Dit jaar staat de Kinderboekenweek (30 september t/m 11 oktober) in het teken van geschiedenis met het thema En toen? Verken werelden uit het verleden met kinderboeken. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken!

Bekijk details van Terug in de tijd tijdens de Kinderboekenweek

• E-books en luisterboeken samen in één nieuwe app

9 september 2020

In de nieuwe online Bibliotheek-app kun je e-books en luisterboeken lenen en lezen. De app vervangt de oude apps 'E-books' en 'LuisterBieb'. Nieuw is dat je in één app zowel e-books als luisterboeken kunt lenen.

Bekijk details van E-books en luisterboeken samen in één nieuwe app

• Een zomer vol verhalen met de VakantieBieb

9 juli 2020

Van 1 juli t/m 31 augustus 2020 is de VakantieBieb weer open. In deze app kun je deze zomer naast e-books nu ook genieten van luisterboeken. Met de VakantieBieb beleeft iedereen een zomer vol verhalen: jong en oud, leden en niet-leden van de Bibliotheek.

Bekijk details van Een zomer vol verhalen met de VakantieBieb

• Biebclub Vakantieklas

16 juni 2020

Deze zomervakantie organiseren wij de Biebclub Vakantieklas. Een leuk programma waarin kinderen - die een steuntje in de rug kunnen gebruiken rondom leesplezier - op een actieve en creatieve manier aan de slag gaan met taal en mediawijsheid.

Bekijk details van Biebclub Vakantieklas

• Verras je moeder met een pop-up-Minecraftkaart!

7 mei 2020

Zondag is het Moederdag! Zoek je nog een mooi cadeau? Of heb je misschien gewoon zin in nog een klooi-activiteit? Het MediaLab heeft het allebei voor je! Deze twee toffe moederdagkaarten zijn fantastisch om te geven, maar misschien nog wel leuker om te maken!

Bekijk details van Verras je moeder met een pop-up-Minecraftkaart!

• Klooien in de meivakantie

30 april 2020

Elke schoolvakantie organiseert ons MediaLab een klooi-activiteit, dus nu ook! In dit filmpje laten we je zien, hoe je een stoere robotarm maakt. Gewoon thuis!

Bekijk details van Klooien in de meivakantie

• Woorden laten stromen met Woesj!

15 april 2020

Woesj is een leerlijn creatief schrijven. Hoe spreek je je fantasie aan? Hoe tover je met woorden? En hoe zet je je gedachten op papier? Met behulp van podcasts kunnen kinderen in de leeftijd van 9 tot 12 jaar leren om gekke dingen te doen met hun pen!

Bekijk details van Woorden laten stromen met Woesj!

• Voorleesserie over kinderen in quarantaine

27 maart 2020

Bekende kinderboekenschrijvers lezen de door henzelf geschreven serie Huisarrest voor. De spannende serie gaat over kinderen die vanwege een virus binnen moeten blijven. Na het voorlezen volgt een boekentip.

Bekijk details van Voorleesserie over kinderen in quarantaine

• Extra luisterboeken voor leden en niet-leden

19 maart 2020

Moet of wil je de komende tijd binnen blijven? De online bibliotheek heeft tijdelijk een extra reeks mooie luisterboeken toegevoegd.

Bekijk details van Extra luisterboeken voor leden en niet-leden