Nieuws jeugd 0-6 jaar

• Terug in de tijd tijdens de Kinderboekenweek

10 september 2020

Dit jaar staat de Kinderboekenweek (30 september t/m 11 oktober) in het teken van geschiedenis met het thema En toen? Verken werelden uit het verleden met kinderboeken. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken!

Bekijk details van Terug in de tijd tijdens de Kinderboekenweek

• E-books en luisterboeken samen in één nieuwe app

9 september 2020

In de nieuwe online Bibliotheek-app kun je e-books en luisterboeken lenen en lezen. De app vervangt de oude apps 'E-books' en 'LuisterBieb'. Nieuw is dat je in één app zowel e-books als luisterboeken kunt lenen.

Bekijk details van E-books en luisterboeken samen in één nieuwe app

• De Digitale Voorleestas

16 april 2020

Lees mee vanuit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk! Ga actief aan de slag met je kind aan de hand van een mooi prentenboek.

Bekijk details van De Digitale Voorleestas

• Voorleesserie over kinderen in quarantaine

27 maart 2020

Bekende kinderboekenschrijvers lezen de door henzelf geschreven serie Huisarrest voor. De spannende serie gaat over kinderen die vanwege een virus binnen moeten blijven. Na het voorlezen volgt een boekentip.

Bekijk details van Voorleesserie over kinderen in quarantaine

• Extra luisterboeken voor leden en niet-leden

19 maart 2020

Moet of wil je de komende tijd binnen blijven? De online bibliotheek heeft tijdelijk een extra reeks mooie luisterboeken toegevoegd.

Bekijk details van Extra luisterboeken voor leden en niet-leden

• Tips voor thuisblijvende kids

18 maart 2020

De scholen en bibliotheken zijn dicht. Gelukkig kun je ook online interessante info vinden.

Bekijk details van Tips voor thuisblijvende kids

• Veel te doen in de Bieb tijdens Nationale Voorleesdagen

16 januari 2020

De Nationale Voorleesdagen staan weer voor de deur en dat betekent veel leuke, gratis activiteiten voor kleintjes. Een speciaal voorleesteam tourt met een levendige show om aan ruim 1.600 peuters het prentenboek van het jaar voor te lezen. Er is een gratis, muzikale meespeelvoorstelling over Moppereend en voor nieuwe jeugdleden ligt er een klein presentje klaar in de Bieb.

Bekijk details van Veel te doen in de Bieb tijdens Nationale Voorleesdagen

• Sinterklaas in de bieb

29 november 2019

Sinterklaas is in het land! En dat betekent heel veel leuke activiteiten in Bibliotheek Rivierenland. Knutsel zelf een schoentje, zet je schoentje, doe mee aan de Pietenspeurtocht en misschien komt Sinterklaas zelf ook wel in de bieb! Spannend! Kijk voor alle activiteiten in de bieb op deze link.

Bekijk details van Sinterklaas in de bieb

• BoekStartcoach stimuleert voorlezen met Woezel & Pip

12 september 2019

Tijdens de Week van de Alfabetisering delen BoekStartcoaches in het hele land het Woezel & Pip-boekje 'Een nieuwe dag' uit. Het boekje dat Dromenjager exclusief voor BoekStart maakte, is in tien talen beschikbaar. Daarmee stimuleert de BoekStartcoach ouders voor te lezen in de taal die ze het beste beheersen. De BoekStartcoaches van de Bibliotheek Rivierenland doen ook mee aan deze actie!

Bekijk details van BoekStartcoach stimuleert voorlezen met Woezel & Pip

• Doe mee met vakantie-slinger-lezen!

27 juni 2019

Welk boek lees jij in je vakantie? En wat vond je ervan? In de bibliotheek kun je de hele zomer een knutsel-vlaggetje komen halen om te laten zien wat je hebt gelezen en wat je ervan vond. Van de vlaggetjes maken we een mooie slinger die we ophangen in de bieb.

Bekijk details van Doe mee met vakantie-slinger-lezen!