Nieuws jeugd 0-6 jaar

• Extra luisterboeken voor leden en niet-leden

19 maart 2020

Moet of wil je de komende tijd binnen blijven? De online bibliotheek heeft tijdelijk een extra reeks mooie luisterboeken toegevoegd.

Bekijk details van Extra luisterboeken voor leden en niet-leden

• Tips voor thuisblijvende kids

18 maart 2020

De scholen en bibliotheken zijn dicht. Gelukkig kun je ook online interessante info vinden.

Bekijk details van Tips voor thuisblijvende kids

• Veel te doen in de Bieb tijdens Nationale Voorleesdagen

16 januari 2020

De Nationale Voorleesdagen staan weer voor de deur en dat betekent veel leuke, gratis activiteiten voor kleintjes. Een speciaal voorleesteam tourt met een levendige show om aan ruim 1.600 peuters het prentenboek van het jaar voor te lezen. Er is een gratis, muzikale meespeelvoorstelling over Moppereend en voor nieuwe jeugdleden ligt er een klein presentje klaar in de Bieb.

Bekijk details van Veel te doen in de Bieb tijdens Nationale Voorleesdagen

• Sinterklaas in de bieb

29 november 2019

Sinterklaas is in het land! En dat betekent heel veel leuke activiteiten in Bibliotheek Rivierenland. Knutsel zelf een schoentje, zet je schoentje, doe mee aan de Pietenspeurtocht en misschien komt Sinterklaas zelf ook wel in de bieb! Spannend! Kijk voor alle activiteiten in de bieb op deze link.

Bekijk details van Sinterklaas in de bieb

• BoekStartcoach stimuleert voorlezen met Woezel & Pip

12 september 2019

Tijdens de Week van de Alfabetisering delen BoekStartcoaches in het hele land het Woezel & Pip-boekje 'Een nieuwe dag' uit. Het boekje dat Dromenjager exclusief voor BoekStart maakte, is in tien talen beschikbaar. Daarmee stimuleert de BoekStartcoach ouders voor te lezen in de taal die ze het beste beheersen. De BoekStartcoaches van de Bibliotheek Rivierenland doen ook mee aan deze actie!

Bekijk details van BoekStartcoach stimuleert voorlezen met Woezel & Pip

• Doe mee met vakantie-slinger-lezen!

27 juni 2019

Welk boek lees jij in je vakantie? En wat vond je ervan? In de bibliotheek kun je de hele zomer een knutsel-vlaggetje komen halen om te laten zien wat je hebt gelezen en wat je ervan vond. Van de vlaggetjes maken we een mooie slinger die we ophangen in de bieb.

Bekijk details van Doe mee met vakantie-slinger-lezen!

• Opening collectie anderstalige prentenboeken in Druten

26 juni 2019

Woensdag 26 juni om 14.00 uur presenteert de Bibliotheek in Druten haar nieuwe collectie anderstalige prentenboeken. Vrijwilligers van de Bibliotheek lezen prentenboeken voor in het Pools, Arabisch en Nederlands. Kinderen tot 5 jaar zijn – met hun ouders – van harte welkom om te komen luisteren naar de verhalen.

Bekijk details van Opening collectie anderstalige prentenboeken in Druten

• De VakantieBieb gaat weer open

22 mei 2019

Lekker lezen tijdens je vakantie? Download dan de gratis VakantieBieb-app en lees meer dan 50 e-books de hele zomer lang! Het zomercadeautje van de Bibliotheek.

Bekijk details van De VakantieBieb gaat weer open

• E-booksapp is vernieuwd

18 april 2019

Zowel voor iOS als Android staat er een update klaar van de e-booksapp. Nieuw is dat je nu ook volledig geïllustreerde e-books kunt lezen. Bovendien heeft de app een nachtstand. Met de vernieuwde e-booksapp zijn bovendien de problemen verholpen waar sommige gebruikers sinds eind vorig jaar tegenaan liepen.

Bekijk details van E-booksapp is vernieuwd

• Nieuwe app ‘Snelweg Sprookjes’ creëert voorleesmomenten in de auto

31 januari 2019

Snelweg Sprookjes is een nieuwe app, ontwikkeld door Volkswagen en Achtung! Reclamebureau. Snelweg Sprookjes signaleert dat er in de auto steeds vaker op schermpjes wordt gekeken en er minder contact is tussen de familieleden in de auto. Zij willen dit probleem oplossen door het introduceren van interactieve luisterverhalen van hoge kwaliteit.

Bekijk details van Nieuwe app ‘Snelweg Sprookjes’ creëert voorleesmomenten in de auto