Nieuws jongeren 12-15 jaar

• Gratis extra's bij je abonnement!

22 juli 2019

De Bibliotheek biedt leden gratis online oefenmogelijkheden (bijvoorbeeld oefenen voor je theorie-examen autorijbewijs). Daarnaast kun je gratis databanken raadplegen. Dit kan in veel gevallen nu ook vanuit huis. Klik op de link voor meer informatie.

Bekijk details van Gratis extra's bij je abonnement!

• 50% korting op tentoonstelling in Het Weeshuis

28 mei 2019

Deze tentoonstelling neemt je mee naar de wereld van verhalen over wezen: literaire klassiekers, blockbusters en hitseries met het weeskind in de hoofdrol.

Bekijk details van 50% korting op tentoonstelling in Het Weeshuis

• De VakantieBieb gaat weer open

22 mei 2019

Lekker lezen tijdens je vakantie? Download dan de gratis VakantieBieb-app en lees meer dan 50 e-books de hele zomer lang! Het zomercadeautje van de Bibliotheek.

Bekijk details van De VakantieBieb gaat weer open

• E-booksapp is vernieuwd

18 april 2019

Zowel voor iOS als Android staat er een update klaar van de e-booksapp. Nieuw is dat je nu ook volledig geïllustreerde e-books kunt lezen. Bovendien heeft de app een nachtstand. Met de vernieuwde e-booksapp zijn bovendien de problemen verholpen waar sommige gebruikers sinds eind vorig jaar tegenaan liepen.

Bekijk details van E-booksapp is vernieuwd

• Famke wint regionale jongerenvoorleeswedstrijd Read2Me!

21 februari 2019

Famke van het Cambium college Zaltbommel is winnaar van de voorleeswedstrijd Read2Me! van Bibliotheek Rivierenland. Op woensdag 20 februari streden 3 middelbare scholen mee in de Kwartfinale van de landelijke voorleeswedstrijd voor brugklassers, Read2me!. Een driekoppige jury koos de vrouwelijke finalist unaniem als winnaar.

Bekijk details van Famke wint regionale jongerenvoorleeswedstrijd Read2Me!

• Toon je talent in de bieb - Stap op ons podium in Tiel

21 januari 2019

Toon je talent in de bieb! Iedereen die graag iets wil laten zien of horen op het podium van de Bibliotheek in Tiel kan zich daarvoor opgeven.

Bekijk details van Toon je talent in de bieb - Stap op ons podium in Tiel

• Expositie 'Van toverkracht tot griezelnacht'

25 oktober 2018

Zaterdag 10 november om 15:00 uur opent Paul van Loon de expositie 'Van toverkracht tot Griezelnacht' in de Bibliotheek van Geldermalsen. Ien van Laanen, de illustrator van de Nederlandse Harry Potter-serie én van de nieuwe uitgaven van de Griezelbus, exposeert voor het eerst in Nederland alle originele ontwerpen van deze covers.

Bekijk details van Expositie 'Van toverkracht tot griezelnacht'

• LET OP: nieuw wachtwoord voor 'MijnBibliotheek'

1 juni 2018

Binnenkort krijgen leden die inloggen bij 'MijnBibliotheek', de vraag om hun wachtwoord opnieuw in te stellen. Het nieuwe wachtwoord moet uit ten minste 8 tekens bestaan en is daarmee veiliger dan het huidige wachtwoord. Het aanpassen van wachtwoorden is een van de maatregelen die Bibliotheek Rivierenland neemt om je persoonsgegevens beter te beschermen.

Bekijk details van LET OP: nieuw wachtwoord voor 'MijnBibliotheek'

• Nieuw Bibliotheekpunt op Lek en Lingecollege

23 april 2018

Alle bibliotheekboeken uit heel Nederland afhalen in je eigen school. Voor de leerlingen van ORS Lek en Linge in Culemborg is dat nu mogelijk dankzij de samenwerking tussen Bibliotheek Rivierenland en de school. Enige voorwaarde is dat een leerling lid is van de bieb. Dat hoeft geen belemmering te zijn, want het lidmaatschap is gratis voor jongeren onder de 18.

Bekijk details van Nieuw Bibliotheekpunt op Lek en Lingecollege

• Voorjaarsvakantie: Minecraft XL Bouwwedstrijd in Medialab Tiel

1 februari 2018

In de voorjaarsvakantie kunnen Minecraftfans hun hart ophalen tijdens de Minecraft XL Bouwwedstrijd in het Medialab in Tiel. Jongens en meiden tussen de 8 en 15 jaar oud worden uitgedaagd om in teams de meest originele creaties te maken.

Bekijk details van Voorjaarsvakantie: Minecraft XL Bouwwedstrijd in Medialab Tiel