Nieuws jongeren 12-15 jaar

• Hoera! Negen locaties -in aangepaste vorm- weer open!

1 juni 2020

Wij zijn in aangepaste vorm open, volgens landelijke protocollen en richtlijnen van het RIVM. Op negen locaties. Je kunt bij ons terecht in Beesd, Beneden-Leeuwen, Culemborg, Druten, Dodewaard, Geldermalsen, Kerkdriel, Tiel en Zaltbommel.

Bekijk details van Hoera! Negen locaties -in aangepaste vorm- weer open!

• Extra luisterboeken voor leden en niet-leden

19 maart 2020

Moet of wil je de komende tijd binnen blijven? De online bibliotheek heeft tijdelijk een extra reeks mooie luisterboeken toegevoegd.

Bekijk details van Extra luisterboeken voor leden en niet-leden

• Tips voor thuisblijvende kids

18 maart 2020

De scholen en bibliotheken zijn dicht. Gelukkig kun je ook online interessante info vinden.

Bekijk details van Tips voor thuisblijvende kids

• Nieuw: niveautest Lezen voor de lijst

31 oktober 2019

Veel jongeren weten niet wat hun leesniveau is van Lezen voor de lijst. Daarom is er nu de online niveautest Lezen voor de lijst.

Bekijk details van Nieuw: niveautest Lezen voor de lijst

• Gratis extra's bij je abonnement!

22 juli 2019

De Bibliotheek biedt leden gratis online oefenmogelijkheden (bijvoorbeeld oefenen voor je theorie-examen autorijbewijs). Daarnaast kun je gratis databanken raadplegen. Dit kan in veel gevallen nu ook vanuit huis. Klik op de link voor meer informatie.

Bekijk details van Gratis extra's bij je abonnement!

• 50% korting op tentoonstelling in Het Weeshuis

28 mei 2019

Deze tentoonstelling neemt je mee naar de wereld van verhalen over wezen: literaire klassiekers, blockbusters en hitseries met het weeskind in de hoofdrol.

Bekijk details van 50% korting op tentoonstelling in Het Weeshuis

• De VakantieBieb gaat weer open

22 mei 2019

Lekker lezen tijdens je vakantie? Download dan de gratis VakantieBieb-app en lees meer dan 50 e-books de hele zomer lang! Het zomercadeautje van de Bibliotheek.

Bekijk details van De VakantieBieb gaat weer open

• E-booksapp is vernieuwd

18 april 2019

Zowel voor iOS als Android staat er een update klaar van de e-booksapp. Nieuw is dat je nu ook volledig geïllustreerde e-books kunt lezen. Bovendien heeft de app een nachtstand. Met de vernieuwde e-booksapp zijn bovendien de problemen verholpen waar sommige gebruikers sinds eind vorig jaar tegenaan liepen.

Bekijk details van E-booksapp is vernieuwd

• Famke wint regionale jongerenvoorleeswedstrijd Read2Me!

21 februari 2019

Famke van het Cambium college Zaltbommel is winnaar van de voorleeswedstrijd Read2Me! van Bibliotheek Rivierenland. Op woensdag 20 februari streden 3 middelbare scholen mee in de Kwartfinale van de landelijke voorleeswedstrijd voor brugklassers, Read2me!. Een driekoppige jury koos de vrouwelijke finalist unaniem als winnaar.

Bekijk details van Famke wint regionale jongerenvoorleeswedstrijd Read2Me!

• Toon je talent in de bieb - Stap op ons podium in Tiel

21 januari 2019

Toon je talent in de bieb! Iedereen die graag iets wil laten zien of horen op het podium van de Bibliotheek in Tiel kan zich daarvoor opgeven.

Bekijk details van Toon je talent in de bieb - Stap op ons podium in Tiel