Nieuws jongeren 12-15 jaar

• Alle Bibliotheken open vanaf 1 september!

31 augustus 2020

Goed nieuws! Alle Bibliotheken zijn vanaf 1 september open. Maar wel met aangepaste openingstijden volgens de protocollen en richtlijnen van het RIVM. Binnen de Bibliotheken gelden nog steeds de veiligheidsvoorschriften van het RIVM. Bezoekers moeten 1,5 meter afstand houden. Daarnaast is het verplicht om bij binnenkomst je handen te desinfecteren. Je kunt zonder afspraak binnenlopen op aangepaste openingstijden. Studeren, lezen of anderen ontmoeten in de Bieb kan voorlopig nog niet. Ook kopiëren...

Bekijk details van Alle Bibliotheken open vanaf 1 september!

• E-books en luisterboeken samen in één nieuwe app

17 september 2020

In de nieuwe online Bibliotheek-app kun je e-books en luisterboeken lenen en lezen. De app vervangt de oude apps 'E-books' en 'LuisterBieb'. Nieuw is dat je in één app zowel e-books als luisterboeken kunt lenen.

Bekijk details van E-books en luisterboeken samen in één nieuwe app

• Een zomer vol verhalen met de VakantieBieb

9 juli 2020

Van 1 juli t/m 31 augustus 2020 is de VakantieBieb weer open. In deze app kun je deze zomer naast e-books nu ook genieten van luisterboeken. Met de VakantieBieb beleeft iedereen een zomer vol verhalen: jong en oud, leden en niet-leden van de Bibliotheek.

Bekijk details van Een zomer vol verhalen met de VakantieBieb

• Start samenwerking met MBO Helicon Geldermalsen en Cambium College Zaltbommel

1 juli 2020

Bibliotheek Rivierenland gaat een samenwerking aan met twee scholen voor middelbaar onderwijs, om meer leesplezier bij jongeren te creëren. De Bibliotheek heeft een provinciale innovatiesubsidie ontvangen om een proeftuin vorm te geven op een vmbo en een mbo-school. Met het project ‘Proeftuin leesoffensief (v)mbo in de regio werken Bibliotheek en scholen samen aan een verbeterd taalniveau van schoolverlaters.

Bekijk details van Start samenwerking met MBO Helicon Geldermalsen en Cambium College Zaltbommel

• Extra luisterboeken voor leden en niet-leden

19 maart 2020

Moet of wil je de komende tijd binnen blijven? De online bibliotheek heeft tijdelijk een extra reeks mooie luisterboeken toegevoegd.

Bekijk details van Extra luisterboeken voor leden en niet-leden

• Tips voor thuisblijvende kids

18 maart 2020

De scholen en bibliotheken zijn dicht. Gelukkig kun je ook online interessante info vinden.

Bekijk details van Tips voor thuisblijvende kids

• Wie wordt de nieuwe voorleeskampioen?

30 januari 2020

De regionale kwartfinales van de Nationale Voorleeswedstrijd gaan van start. In totaal strijden 53 scholen in Rivierenland voor een plek in de kwartfinale.

Bekijk details van Wie wordt de nieuwe voorleeskampioen?

• Nieuw: niveautest Lezen voor de lijst

31 oktober 2019

Veel jongeren weten niet wat hun leesniveau is van Lezen voor de lijst. Daarom is er nu de online niveautest Lezen voor de lijst.

Bekijk details van Nieuw: niveautest Lezen voor de lijst

• Gratis extra's bij je abonnement!

22 juli 2019

De Bibliotheek biedt leden gratis online oefenmogelijkheden (bijvoorbeeld oefenen voor je theorie-examen autorijbewijs). Daarnaast kun je gratis databanken raadplegen. Dit kan in veel gevallen nu ook vanuit huis. Klik op de link voor meer informatie.

Bekijk details van Gratis extra's bij je abonnement!

• 50% korting op tentoonstelling in Het Weeshuis

28 mei 2019

Deze tentoonstelling neemt je mee naar de wereld van verhalen over wezen: literaire klassiekers, blockbusters en hitseries met het weeskind in de hoofdrol.

Bekijk details van 50% korting op tentoonstelling in Het Weeshuis