Nieuws jongeren 15-18 jaar

• Bibliotheken gesloten: Afhaalbieb open op 12 locaties

11 maart 2021

Alle locaties van Bibliotheek Rivierenland zijn wegens de lockdown gesloten. Alle boeken die je thuis hebt worden verlengd tot na de lockdown. Tijdens de lockdown kun je gebruik maken van de Afhaalbieb. Bij de Afhaalbieb kun je een boekenpakket bestellen, reserveringen afhalen en materialen terugbrengen.

Bekijk details van Bibliotheken gesloten: Afhaalbieb open op 12 locaties

• Wie wordt de nieuwe voorleeskampioen?

3 maart 2021

De regionale kwartfinales van de Nationale Voorleeswedstrijd gaan van start. In totaal strijden 53 scholen in Rivierenland voor een plek in de kwartfinale.

Bekijk details van Wie wordt de nieuwe voorleeskampioen?

• Het voorwoord van de Boekenweek

16 februari 2021

De Boekenweek 2021 is in verband met corona uitgesteld tot de zomer als boekhandels en bibliotheken weer open zijn. Toch maken we van 6 tot en met 14 maart een week vol boeken; het voorwoord van de Boekenweek!

Bekijk details van Het voorwoord van de Boekenweek

• Blijf jezelf ontwikkelen met online cursussen

15 februari 2021

Speciaal voor onze leden hebben we een aanbod van interessante cursussen en trainingen samengesteld. Het aanbod is eindeloos!

Bekijk details van Blijf jezelf ontwikkelen met online cursussen

• De afhaalbieb is weer open!

16 december 2020

Vanwege de strenge lockdown zijn onze Bibliotheken tot en met 19 januari gesloten. Vanaf 23 december openen we daarom opnieuw de afhaalbieb! Bij zeven vestigingen in Rivierenland kun je een boekenpakket bestellen en op woensdagen afhalen. We leggen je graag uit hoe het werkt.

Bekijk details van De afhaalbieb is weer open!

• E-books en luisterboeken samen in één nieuwe app

9 september 2020

In de nieuwe online Bibliotheek-app kun je e-books en luisterboeken lenen en lezen. De app vervangt de oude apps 'E-books' en 'LuisterBieb'. Nieuw is dat je in één app zowel e-books als luisterboeken kunt lenen.

Bekijk details van E-books en luisterboeken samen in één nieuwe app

• Een zomer vol verhalen met de VakantieBieb

9 juli 2020

Van 1 juli t/m 31 augustus 2020 is de VakantieBieb weer open. In deze app kun je deze zomer naast e-books nu ook genieten van luisterboeken. Met de VakantieBieb beleeft iedereen een zomer vol verhalen: jong en oud, leden en niet-leden van de Bibliotheek.

Bekijk details van Een zomer vol verhalen met de VakantieBieb

• Start samenwerking met MBO Helicon Geldermalsen en Cambium College Zaltbommel

1 juli 2020

Bibliotheek Rivierenland gaat een samenwerking aan met twee scholen voor middelbaar onderwijs, om meer leesplezier bij jongeren te creëren. De Bibliotheek heeft een provinciale innovatiesubsidie ontvangen om een proeftuin vorm te geven op een vmbo en een mbo-school. Met het project ‘Proeftuin leesoffensief (v)mbo in de regio werken Bibliotheek en scholen samen aan een verbeterd taalniveau van schoolverlaters.

Bekijk details van Start samenwerking met MBO Helicon Geldermalsen en Cambium College Zaltbommel

• Extra luisterboeken voor leden en niet-leden

19 maart 2020

Moet of wil je de komende tijd binnen blijven? De online bibliotheek heeft tijdelijk een extra reeks mooie luisterboeken toegevoegd.

Bekijk details van Extra luisterboeken voor leden en niet-leden

• Tips voor thuisblijvende kids

18 maart 2020

De scholen en bibliotheken zijn dicht. Gelukkig kun je ook online interessante info vinden.

Bekijk details van Tips voor thuisblijvende kids