Kinderboekenweek 2021

Wat wil jij worden?

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar. Tijdens de Kinderboekenweek van 6 t/m 17 oktober kun je elk beroep worden dat je wilt en alvast dromen over later. 

Dit vieren we in de Bibliotheek met veel, heel veel bijzondere, leuke en grappige activiteiten. Wil je meteen door het complete overzicht scrollen van alles wat je tijdens de Kinderboekenweek in de Bibliotheek kunt doen? Klik dan hieronder op de oranje button. 

Ontmoet en groet Govert Schilling

Droom jij er ook van om astronaut te worden? Om met een raket de ruimte in te gaan, en rond te lopen op de maan of de planeet Mars? Schilling vertelt inspirerend over het beroep van astronaut, aansluitend bij het boek 'Hoe word ik astronaut', dat hij samen schreef met André Kuipers. Kom langs, stel je vragen en bekijk de boeken van Govert. Gratis, wel even aanmelden!

Wat rijmt er op stoep (4+) Gratis!

Deze fantasierijke, vrolijke en interactieve kindervoorstelling is gebaseerd op het grappige boek ‘Wat rijmt er op stoep...?’ van Harmen van Straaten. De kinderen zijn onderdeel van de voorstelling. Ze rijmen, spelen, denken en bouwen mee met oma Fleur. Geschikt voor kinderen van groep 1, 2 en 3. Gratis, wel even aanmelden!

André het astronautje (4+) €2,50 korting voor biebleden

In deze theatervoorstelling maken kinderen op speelse wijze kennis met de ruimtevaart, het leven als astronaut én met onze mooie maar kwetsbare planeet. André Kuipers was nauw betrokken bij de ontwikkeling van deze voorstelling. Lid van de Bieb? Dan ontvang je €2,50 korting op een kaartje. Wel even aanmelden!

Beroepenspeurtocht

In de Bieb in Geldermalsen, Tiel, Druten, Culemborg, Zaltbommel en Kerkdriel hangen 10 grote stickers met leuke weetjes over beroepen. Deze beroepen zijn afkomstig uit 4 kinderboeken. Zoek eerst alle stickers, lees wat er op staat en maak daarna het waar-of-niet-waar vragenformulier.

Durf jij te worden wat je wilt?

Beroepenbieb

Het maakt niet uit hoe oud je bent, waar je goed in bent of waar je vandaan komt. Dromen over wat je later worden wil mag altijd! Kom naar de BeroepenBieb en laat je inspireren: een brandweerman, hondentrainer, burgemeester, illustrator, laborant, circusartiest, ambulance verpleegkundige, historicus, muzikant en een pizzabakker komen naar de bieb om al je vragen te beantwoorden. Ga met ze in gesprek en ontdek welk beroep bij je past!

Klooien: maak een stop-motionfimpje met lego-poppetjes!

Het is weer tijd om te gaan klooien! We aan de slag met een hele berg lego-beroepenpoppetjes en stop-motion. Laat jouw favoriete beroep tot leven komen! 
Verschillende data in de Bibliotheek Dreumel, Lienden, Geldermalsen, Druten en Zaltbommel.

Hoe is het om .... ?

... hondentrainer te zijn?

Hondentrainster Judith vertelt wat haar beroep zo leuk maakt en welke talenten je hierbij nodig hebt. Wil je Judith ontmoeten? Kom naar de BeroepenBieb in Zaltbommel op 9 oktober of in Kerkdriel op 16 oktober. Haar honden Pete en Stitch komen ook mee. 

Hoe is het om .... ?

... kunstenaar te zijn?

Kunstenaar Hans Beringen vertelt wat zijn beroep zo leuk maakt en welke talenten je hierbij nodig hebt. Wil je Hans ontmoeten? Kom naar het Kinderboekenfeest in Geldermalsen op 9 oktober. Hans vertelt alles over het beroep en je mag het zelf ook uitproberen.

Hoe is het om .... ?

... burgemeester te zijn?

In dit filmpje vertelt Hans Beenakker, burgemeester van Tiel wat zijn beroep zo leuk maakt en welke talenten je hierbij nodig hebt. Op zaterdag 9 oktober komt de burgemeester het kinderboekenfestival openen in de bibliotheek in Tiel.

Kinderboekenbal Culemborg

Zaterdag 9 oktober is het van 11.00-15.00 uur bal in het Weeshuis in Culemborg. Je kunt een solarauto bouwen, kijken naar een voorstelling met Boer Boris, kinderboekenschrijvers Bette Westera en Sanne Rooseboom ontmoeten, en meer!

Kinderboekenfeest Geldermalsen

Zaterdag 9 oktober is het van 11.00-15.00 uur FEEST in de Pluk in Geldermalsen. Met onder meer: ga mee op avontuur met Agent & Boef, hoe word je een circusartiest en een spetterende dansworkshop!

Kinderboekenfestijn in Tiel

Het Kinderboekenfestijn in Zinder zit dit jaar boordevol met leuke activiteiten, workshops, een voorstelling én de Beroepenbieb! Zaterdag 9 oktober van 13.00-16.30 uur in Tiel

Boeken voor groep 1 & 2

Boeken voor groep 3 & 4

Boeken voor groep 5 & 6

Boeken voor groep 7 & 8


Meer boekentips?

Klik op je leeftijd en kies je volgende boek.

  • 0 - 6 jaar

  • 6 - 12 jaar

  • 12 - 18 jaar

Deze activiteiten in de Kinderboekenweek zijn mede mogelijk gemaakt door