Leerhuis Tiel

Het Leerhuis is bedoeld voor mensen die beter willen leren lezen, schrijven en/of spreken of digitaal vaardiger willen worden. Iedereen met een taalvraag kan langs komen. Je kunt er informatie of advies krijgen over het oefenen met een taalvrijwilliger, over taalcursussen of over programma's op de computer waarmee je zelf aan de slag kunt. Je kunt hier dagelijks tot 20.00 uur terecht om te oefenen met diverse digitale oefenprogramma's. Op dinsdagmiddag van 14.00 - 16.00 uur is er een leerhuisdocent aanwezig voor vragen en advies.

Locatie
Bibliotheek Tiel in Zinder
Openingstijden (gesloten tijdens feestdagen en schoolvakanties).
Dinsdag 14.00 - 16.00 uur
Contact
06-20 45 20 63 of stuur een mail naar leerhuis@tiel.nl

Leerpunt ROC in de bieb

Beter leren schrijven, lezen, rekenen of omgaan met de computer en internet? Kom naar het leerpunt. Elke maandag van 13.00 - 15.45 uur.

Inloopspreekuren Klik & Tik

klik en tik

Je bankzaken regelen, solliciteren of een DigiD aanvragen: het gaat bijna allemaal via internet. Wil je vaardiger worden in het gebruik van internet? Ben je een beginnende computergebruiker en wil je in een veilige omgeving oefenen op de PC? Kom dan eens langs tijdens de wekelijkse inloopspreekuren Klik & Tik!

  • Dinsdag 14.30 - 16.00 uur
  • Donderdag 14.30 - 16.00 uur  

Deze inloopspreekuren worden georganiseerd in samenwerking met het Leerwerkloket Rivierenland en het UWV Werkbedrijf Tiel.

Steffie helpt je verder!

Steffie helpt je verder!

Steffie legt moeilijke dingen op een gemakkelijke manier aan je uit. Bijvoorbeeld reizen met de OV-chipkaart of internetbankieren.

Oefenen.nl

Oefenen.nl  is het online startpunt voor iedereen die zijn basisvaardigheden verder wil verbeteren. Je oefent met taal, rekenen, internetten en omgaan met geld.

Taal voor het Leven

Het ondersteuningsprogramma Taal voor het Leven helpt gemeenten en
organisaties met het organiseren van taalscholing voor mensen die laaggeletterd zijn en beter willen leren lezen, schrijven, spreken, rekenen of omgaan met een computer.  

Programmaleider Sociaal Domein

Wil je meer weten over het aanbod van Bibliotheek Rivierenland? Of wil je met ons samenwerken? Neem dan contact op met Lisanne van Iterson, Programmaleider Sociaal Domein.

Het verhaal van Jos

Jos is bloemist. Hij vertelt hoe het is om laaggeletterd te zijn en hoe geweldig het is om te kunnen lezen en schrijven.

Taalakkoord Rivierenland

Op donderdag 30 november hebben 44 organisaties een handtekening gezet onder het Taalakkoord Rivierenland 2018-2020. “Een van de grootste Taalakkoorden van Nederland! Daar
kunnen we als regio trots op zijn”, aldus wethouder Laurens Verspuij van de gemeente Tiel tijdens de start van de bijeenkomst.

Dit Taalakkoord is het vervolg op het ‘Convenant Bondgenootschap voor Geletterdheid Rivierenland’ dat eind 2017 afloopt. Waar in het convenant vooral een intentie is uitgesproken, zijn in dit
regionale taalakkoord afspraken gemaakt over de inzet van de betrokken partijen.