Medialab Geldermalsen

Ken je ons Medialab al? Veel mensen willen met technologie aan de slag maar weten niet zo goed hoe ze dat kunnen aanpakken. In Medialab Geldermalsen ben je van harte welkom om kennis te komen maken met robotica en programmeren en te werken aan je mediawijsheid. Op deze pagina krijg je een beeld van alle materialen en gadgets die wij in het Medialab hebben.

Loop binnen en doe nieuwe ervaringen op!

Robotica en programmeren

Robotica, een relatief nieuw begrip, maar nu al zijn er robots overal om ons heen. Heb je al eens een robot het gras zien maaien? En wist je dat auto's grotendeels door robots in elkaar gezet worden? Er komen steeds meer robots. Geen onzinnig idee dus om je een keer te verdiepen in hoe een robot zijn werk eigenlijk kan doen. Maak daarom bij ons kennis met programmeren. In het Medialab hebben we leuke robotjes en programmeerlessen voor verschillende leeftijdsgroepen en op diverse niveaus.

Construeren en programmeren

Bouw je eigen pratende robotvriend, en maak hem precies zoals jij wilt. Codeer zijn gedrag en doe leuke activiteiten met hem. Het is natuurlijk supertof om je eigen robot te bouwen en die vervolgens te programmeren. 2 vliegen in 1 klap; en je leert het bouwen, en daarna het programmeren. Hiervoor gebruiken we diverse pakketten van o.a. Lego en K’nex.

Ontwerpen en maken

Het is belangrijk dat kinderen allerlei vaardigheden meekrijgen die horen bij de 21e eeuw: van oplossingsgericht denken tot ondernemen en samenwerken. het maakonderwijs richt zich specifiek op het aanleren van creatieve en technische vaardigheden. Het stimuleert het kind zijn of haar talenten op dit gebied te ontplooien en helpt zo een nieuwe generatie kritische makers en ontwerpers op te leiden. Door iets te maken leer je problemen oplossen, de wereld beter begrijpen én deze te beinvloeden. het Medialab beschikt over een 3D-printer, een aantal 3D-pennen en we werken met 'klooikoffers' om zo zelf te leren maken. 

Digitaal spelen

We kennen allemaal de apps en software waarmee je op een tablet of laptop kunt werken. Maar er bestaan ook materialen waarmee je kunt spelen met het scherm in plaats van op het scherm. Zo hebben we in het Medialab meerdere materialen waarmee spelen met een ipad een nieuwe dimensie kunnen geven.

Wetenschap en techniek

Elektronica voor kinderen: elk component heeft zijn eigen functie, zoals een druksensor, potmeter of dimmer. De componenten worden met de magneetjes als bouwsteentjes aan elkaar geklikt en klaar is het project! Niks solderen of programmeren, gewoon leuke dingen bedenken en simpelweg maken. 

Offline programmeren

Leer hoe programmeren werkt, maar zonder gebruik te maken van een computer. De principes van progammeren en de werking van een computer worden zo heel helder en tastbaar. Je leert als het ware denken als een computer. Computational Thinking noemen we dat. Dit kan door middel van alledaagse voorwerpen, maar ook met bordspelletjes.

Creativiteit en fantasie

Stel je eigen verhaal samen en werk scene voor scene uit in Lego (eventueel met behulp van software). Of ontwerp je eigen verhaal in een sprekend fotoalbum. Je kunt een scene uit een boek als basis nemen, of gebruik maken van een nieuwsitem. Je kunt zelfs een green screen gebruiken voor het maken van een filmpje of animatie, of een stopmotion app voor het verbeelden van een verhaal. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Openingstijden

Vrije inloop jeugd (ouders zijn ook welkom)

  • wo 15:00 tot 17:00 uur