Digi-Taalhuis Geldermalsen

Het Digi-Taalhuis is voor iedereen die beter wil leren lezen, schrijven en/of spreken of digitaal vaardiger wil worden. Iedereen met een taalvraag kan langs komen. Je kunt er informatie of advies krijgen over het oefenen met een taalvrijwilliger, over taalcursussen of over programma's op de computer waarmee je zelf aan de slag kunt.

Je kunt hier dagelijks tot 20.00 uur terecht om te oefenen met diverse digitale oefenprogramma's. Tweemaal per week, op maandag- en woensdagmiddag, is er een taalhuisdocent aanwezig om vragen te beantwoorden en advies te geven.

Locatie
Bibliotheek Geldermalsen in MFC de Pluk
Openingstijden (gesloten tijdens feestdagen en schoolvakanties).
Maandag: 13.00 - 14.30 uur
Woensdag: 13.00 - 14.30 uur
Contact
06-20 29 31 49 of stuur een e-mail naar taalhuis.geldermalsen@bibliotheekrivierenland.nl

Taalcafé Geldermalsen

In het Taalcafé Geldermalsen is iedereen welkom die beter Nederlands wil leren spreken. Iedere dinsdagmorgen van 09.30 - 11.30 uur, behalve in de schoolvakanties, staat de deur open. De Nederlandse taal wordt geoefend door samen te praten over een thema en allerlei taalactiviteiten te doen. Het Taalcafé vindt plaats in het Rode Kruisgebouw aan de Van Limburgstirumstraat 1a in Geldermalsen.

Inloopspreekuur Klik & Tik Geldermalsen

klik en tik

Je bankzaken regelen, solliciteren of een DigiD aanvragen: het gaat bijna allemaal via internet. Wil je vaardiger worden in het gebruik van internet? Ben je een beginnende computergebruiker en wil je in een veilige omgeving oefenen op de PC? Kom dan eens langs tijdens het wekelijkse inloopspreekuur Klik & Tik op woensdagmiddag van 13.00 - 14.30 uur in Bibliotheek Geldermalsen. Deze inloopspreekuren worden georganiseerd in samenwerking met het Leerwerkloket Rivierenland en het UWV Werkbedrijf Tiel.

Filmpje Digi-Taalhuis Geldermalsen

Gebruikers aan het woord

In het Digi-Taalhuis komen mensen die hulp nodig hebben bij het verbeteren van hun Nederlands of moeite hebben met rekenen. Ook mensen die willen leren werken met de computer kunnen er terecht. Aan het woord zijn Tanja en Kees.

Taalhuisdocent Welmoed Homan

Taalhuisdocent Welmoed Homan is op maandag en woensdag van 13.00 - 14.30 uur beschikbaar voor al je taalvragen.

Het verhaal van Jos

Jos is bloemist. Hij vertelt hoe het is om laaggeletterd te zijn en hoe geweldig het is om te kunnen lezen en schrijven.

Steffie helpt je verder!

Steffie helpt je verder!

Steffie legt moeilijke dingen op een gemakkelijke manier aan je uit. Bijvoorbeeld reizen met de OV-chipkaart of internetbankieren.

Oefenen.nl  is het online startpunt voor iedereen die zijn basisvaardigheden verder wil verbeteren. Je oefent met taal, rekenen, internetten en omgaan met geld.

iPadcafé Geldermalsen

Wil je weten hoe je jouw iPad zo optimaal mogelijk kunt gebruiken? Loop je vast in het gebruik van je apparaat of heb je vragen over bijvoorbeeld je instellingen of hoe je een app op je iPad zet? Kom langs, want wij helpen je graag verder! Bibliotheek Rivierenland organiseert op de tweede dinsdagavond van de maand (19.00 - 20.00 uur) een gratis iPadcafé in Bibliotheek Geldermalsen. Van tevoren aanmelden is niet nodig.