Digi-Taalhuis West Maas en Waal

Het Digi-Taalhuis is voor iedereen die beter wil leren lezen, schrijven en/of spreken of digitaal vaardiger wil worden. Iedereen met een taalvraag kan langs komen. Je kunt er informatie of advies krijgen over het oefenen met een taalvrijwilliger, over taalcursussen of over programma's op de computer waarmee je zelf aan de slag kunt.

Locatie
Bibliotheek Beneden-Leeuwen in MFA de Rosmolen
Openingstijden (gesloten tijdens feestdagen en schoolvakanties).
Maandag: 10.45 - 11.45 uur
Woensdag: 09.00 - 12.00 uur

Contact
06-23 12 87 94 of stuur een mail naar taalhuis.westmaasenwaal@bibliotheekrivierenland.nl

Inloopspreekuur Klik & Tik Beneden-Leeuwen

klik en tik

Je bankzaken regelen, solliciteren of een DigiD aanvragen: het gaat bijna allemaal via internet. Wil je vaardiger worden in het gebruik van internet? Ben je een beginnende computergebruiker en wil je in een veilige omgeving oefenen op de PC? Kom dan eens langs tijdens het wekelijkse inloopspreekuur Klik & Tik op dinsdagmiddag van 14.30 - 16.00 uur in Bibliotheek Beneden-Leeuwen. Deze inloopspreekuren worden georganiseerd in samenwerking met het Leerwerkloket Rivierenland en het UWV Werkbedrijf Tiel.

iPadcafé Beneden-Leeuwen

Wil je weten hoe je jouw iPad zo optimaal mogelijk kunt gebruiken? Loop je vast in het gebruik van je apparaat of heb je vragen over bijvoorbeeld je instellingen of hoe je een app op je iPad zet? Kom langs, want wij helpen je graag verder! Bibliotheek Rivierenland organiseert op iedere tweede dinsdagochtend van de maand (10.00 - 11.30 uur) een gratis iPadcafé in Bibliotheek Beneden-Leeuwen. Van tevoren aanmelden is niet nodig.

Leerpunt in Bibliotheek Beneden-Leeuwen

Bibliotheek Rivierenland biedt in samenwerking met ROC Rivor in vestiging Beneden-Leeuwen een wekelijks Leerpunt aan op maandagochtend van 08.45 - 10.45 uur. Leerpunt is een korte cursus van 10 weken. Het is voor een leervraag op het gebied van Nederlands, rekenen, of computervaardigheden. Interesse? Neem contact op met Taalhuisdocent Marianne Herckenrath via 06-23128794 of mail haar via de onderstaande knop 'Mail Marianne'.  

Het verhaal van Jos

Jos is bloemist. Hij vertelt hoe het is om laaggeletterd te zijn en hoe geweldig het is om te kunnen lezen en schrijven.

Taalhuisdocent Marianne Herckenrath

Taalhuisdocent Marianne Herckenrath is op maandag van 10.45 - 11.45 uur en woensdag van 09.00 - 12.00 uur beschikbaar voor al je taalvragen.

Praathuis: Nederlands spreken en luisteren

In het Praathuis ontmoeten deelnemers andere mensen waarmee zij in een informele en ontspannen sfeer oefenen met Nederlands spreken. Vaak is er een thema. De gesprekken worden afgewisseld met taalspelletjes of oefeningen. Wekelijks op donderdagochtend van 09.15 – 10.15 uur in MFA de Rosmolen te Beneden-Leeuwen (m.u.v. feestdagen en schoolvakanties). Interesse? Neem contact op met Taalhuisdocent Marianne Herckenrath via 06-23 12 87 94 of mail haar via de onderstaande knop 'Mail Marianne'. 

Steffie helpt je verder!

Steffie helpt je verder!

Steffie legt moeilijke dingen op een gemakkelijke manier aan je uit. Bijvoorbeeld reizen met de OV-chipkaart of internetbankieren.

Oefenen.nl

Oefenen.nl  is het online startpunt voor iedereen die zijn basisvaardigheden verder wil verbeteren. Je oefent met taal, rekenen, internetten en omgaan met geld.