Boekentips van onze redactie

 • Liefde in tijden van cholera

  Gabriel García Márquez

  De tragikomische liefdesgeschiedenis tussen een realistische vrouw en een romantische man.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Liefde in tijden van cholera

 • De stormroos

  Corina Bomann

  De aankoop van een oude boot, die tijdens de Koude Oorlog vluchtelingen vervoerde naar West-Duitsland, zorgt voor herinneringen bij mensen die ooit betrokken waren bij de boot.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De stormroos

 • Raadselvader

  Jolande Withuis

  De Nederlandse historica (1949) beschrijft haar jeugd in een diep gelovig communistisch milieu, in het bijzonder ook de verhouding met haar vader Berry Withuis (1920-2009), redacteur van De Waarheid, schaker en schaakjournalist.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Raadselvader

 • Het dorp

  Wim Daniëls

  Beschrijving van de ontwikkeling van het Nederlandse dorpsleven in de afgelopen 100 jaar, met nadruk op de periode 1950-1960.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het dorp

 • Een rijk verleden

  Danielle Steel

  Een New Yorkse familie verhuist in 2017 naar een herenhuis in San Francisco, dat bewoond blijkt door de geesten van een grote familie uit 1917.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Een rijk verleden

 • Onder vuur

  Jeanette Molema

  1944: de Tweede Wereldoorlog komt voor Jochem (13, ik-figuur) en zijn vriend Sim steeds dichterbij. Ze wonen vlak bij Arnhem, waar zwaar gevochten wordt. Dan komt er ook nog een onbekend meisje bij Jochem wonen. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Onder vuur


Boek van de maand

De rechtvaardigen

Jan Brokken

Geschiedenis van de Nederlandse diplomaat Jan Zwartendijk (1896-1976) die als consul in Litouwen tijdens de Tweede Wereldoorlog talrijke joden het leven redde door visa uit te schrijven voor Curaçao.

Bekijk dit boek


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

E-books


Luisterboeken