Online catalogus en MijnBibliotheek

Zoeken naar informatie of materialen in onze collectie is een van de belangrijkste onderdelen van onze website. Via de catalogus vind je gemakkelijk jouw weg in onze collectie. Met behulp van de zoekmachine kun je direct interessante titels reserveren. MijnBibliotheek is jouw digitale bibliotheekaccount waar je met je lenernummer en jouw wachtwoord toegang toe krijgt.

Catalogus: verschillende soorten materialen

Je vindt de catalogus door middel van de zoekbalk boven in elke pagina van de website. Het is mogelijk om op auteur, titel en onderwerp te zoeken. Als de zoekresultaten verschijnen zie je in de linkerkolom welke materialen er allemaal zijn. Als je bijvoorbeeld Madonna intypt als zoekopdracht, zul je zien dat je verschillende soorten resultaten krijgt, namelijk boeken, maar ook bladmuziek en dvd's. Ook artikelen in kranten en tijdschriften die over Madonna gaan, worden getoond.

Uitgebreid zoeken

Je kunt dus zoeken via de zoekbalk boveni,n waarmee je onze catalogus (en/of de website) doorzoekt. Ervaren zoekers kunnen gebruik maken van de optie uitgebreid zoeken. Je kunt je zoekresultaten verder verfijnen op locatie of soort materiaal.

Enthousiast? Reserveren en delen

Wanneer je een titel hebt geselecteerd kun je deze meteen reserveren (wel moet je even inloggen). Ook kun je van deze titel meer informatie opvragen via een aantal voorgeselecteerde internetbronnen. Ben je enthousiast over deze titel (of juist niet)? Deel dit dan met anderen door een aantal waarderingssterren toe te kennen, of een recensie te schrijven.

Via de optie delen kun je een titel publiceren op social media, bijv. op Twitter en Facebook.

Problemen met de online catalogus?

Kijk op de pagina met veelgestelde vragen of jouw vraag of probleem genoemd wordt. Hopelijk biedt het antwoord of de uitleg die we daar bieden een oplossing. Heb je toch nog vragen, of kom je er niet uit? Neem dan contact op met onze klantenservice, of stel je vraag aan een van onze bibliotheekmedewerkers.

MijnBibliotheek

MijnBibliotheek is het onderdeel van deze website waar je jouw persoonlijke gegevens kunt bekijken en wijzigen. Je kunt er je uitleengegevens bekijken, je interesses aangeven en leeslijsten te maken. In het menu aan de linkerzijde vind je alle opties.

MijnBibliotheek: gerelateerde gebruikers

In MijnBibliotheek kun je je eigen gegevens bekijken, maar je kunt ook de gegevens van bijvoorbeeld familieleden aan jouw MijnBibliotheek-account koppelen. Hoe dat werkt, zie je in het plaatje hieronder. Makkelijk als je in één huishouden verschillende abonnementen hebt. 

Naar MijnBibliotheek