Passende leesvormen

De bieb is er voor iedereen. Ook voor mensen die een leesbeperking hebben. Ook zij hebben recht op informatie en leesplezier. Daarom zijn er speciaal voor mensen met een leesbeperking passende leesoplossingen. Zo kan iedereen lezen wat hij wil, in een vorm die bij hem past. Van Harry Potter tot Het Achterhuis, van Donald Duck tot Linda.

Grote Letter boeken

Grote letter boeken zijn boeken met grote letters. Deze boeken zijn speciaal gemaakt voor mensen die leesproblemen hebben / moeite hebben met het lezen van kleine letters. In de online catalogus van de Bibliotheek Rivierenland vind je deze Grote Letter boeken door te zoeken op 'Grote Letter'.


Makkelijk Lezen boeken

Voor zowel volwassenen als kinderen biedt de bibliotheek boeken met een eenvoudige tekst, kortere zinnen en gemakkelijke woorden. Deze Makkelijk Lezen boeken zijn te herkennen aan de 'makkelijk lezen'-sticker op de rug. In de online catalogus vind je Makkelijk Lezen boeken door te zoeken op 'Makkelijk Lezen'. 

E-books Makkelijk Lezen


Luisterboeken

luisterbieb

Laat je voorlezen door luisterboeken. Je leent ze via de online Bibliotheek


Passend Lezen

passend lezen

Als je blind, slechtziend of dyslectisch bent, heb je bij Bibliotheekservice Passend Lezen toegang tot de mooiste romans, de spannendste verhalen en de allerleukste kinderboeken, in diverse leesvormen en collecties. Zo bestaat de collectie Audiolezen uit ruim 80.000 gesproken boeken! Dus voor iedereen wat wils. En van elke titel kun je een fragment beluisteren. Met een geldig bibliotheekabonnement en verklaring van de leesbeperking kan je gratis gebruikmaken van de streaming versie van de gesproken boeken en 15 boeken tegelijk lenen.