Muziek

Nieuwe albums populair

Muziekweb: de muziekbibliotheek van Nederland

Muziekweb is de muziekbibliotheek van Nederland. De 600.000 cd’s, 300.000 lp’s en 30.000 muziek-dvd’s zijn samen goed voor zo'n zeven miljoen tracks! Leden van de bibliotheek kunnen deze materialen lenen. Daarnaast is de site is een bron van informatie over muziek die de afgelopen vijftig jaar in Nederland is uitgebracht, en een ideale plek om meer muziek te leren kennen.

Nieuwe albums klassiek

Zo werkt het

Als je lid bent van de bibliotheek, kun je materialen lenen uit de collectie van Muziekweb.

 1. Log in op je account. Als je nog geen Muziekweb-account hebt, kun je er een aanmaken en het nummer van je bibliotheekpas daaraan koppelen.
 2. Zoek de titel op die je wilt lenen, klik op 'leen dit album' en volg de instructies. Is een exemplaar van die titel in de collectie aanwezig, dan wordt die naar jouw bibliotheek toegezonden. Zijn alle exemplaren uitgeleend, dan wordt jouw aanvraag in de wachtrij gezet. Zodra een exemplaar wordt teruggebracht en jij aan de beurt bent, krijgt je een e-mail waarin gevraagd wordt of je dat exemplaar wilt lenen. Bevestig je de aanvraag, dan wordt deze naar jouw bibliotheek toegezonden. 
 3. Je krijgt een bericht wanneer het exemplaar in jouw bibliotheek is aangekomen.

Er is een limiet voor het lenen van titels. Alles onderweg van en naar de bibliotheek en wat er gereserveerd is telt mee. Meer informatie vind je ook op de website van Muziekweb.

Nieuws van Muziekweb

 • Curiosa pop: Liedjes over maanreizen

  2019 geldt als het jaar waarin het 50 jaar is geleden dat Apollo 11 op de maan landde en daarmee voor het eerst mensen op dit hemellichaam bracht. Deze missie naar de maan vormde voor tal van artiesten...

  2 augustus 2019

  Bekijk details van Curiosa pop: Liedjes over maanreizen

 • Curiosa pop: Liedjes over leeuwen

  Van 23 juli tot 22 augustus is het ‘Leo season’ en kan iedereen met het sterrenbeeld Leeuw zijn of haar hart ophalen. Alsof dat nog niet genoeg is, draait ook de remake van The Lion King in de bioscoop....

  2 augustus 2019

  Bekijk details van Curiosa pop: Liedjes over leeuwen

Lees meer nieuws op muziekweb.nl

www.bibliotheekrivierenland.nl/muziek