Hulp bij belastingaangifte

Kun je wel wat hulp gebruiken bij de belastingaangifte? Een expert die met je meekijkt? Heb je een vraag of wil je gebruikmaken van veilige computers en internet? Kom dan naar de bibliotheek. Er zijn ook inloopspreekuren, workshops en cursussen om je op weg te helpen. De hulp is gratis en voor iedereen. Ook als je geen lid bent van de bibliotheek.

Zelf aangifte doen in de bibliotheek

Wie zelf aangifte of een aanvraag wil doen, kan hiervoor gebruikmaken van de gratis faciliteiten in de Bibliotheek Rivierenland. Er zijn computers beschikbaar om zelfstandig aan de slag te gaan. Bibliotheekmedewerkers kunnen algemene hulp verlenen bij problemen, bijvoorbeeld als de computer niet goed werkt.


Extra hulp nodig? Volg een cursus in de bibliotheek

Voor wie extra hulp wil bij het leren werken met de digitale overheid, heeft de Bibliotheek de gratis cursus Digisterker. Onderwerpen zijn onder meer: een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie zoeken op overheidswebsites en bijvoorbeeld Mijn toeslagen en MijnOverheid. 

Heb je nog weinig ervaring met computer of internet? Volg dan de cursus Klik & Tik

Belastingspreekuren

In maart en april organiseren verschillende organisaties in Rivierenland, waaronder de Bibliotheek, inloopspreekuren. Je kunt er terecht met vragen over je persoonlijke belastingzaken en toeslagen. Je kunt gratis deelnemen en hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Woon je in een gemeente waar geen spreekuren aangeboden worden? Dan kun je hulp krijgen bij de volgende organisaties:

 • gemeente Buren en gemeente Neder-Betuwe: Welzijn Rivierstroom
  - tel. 0344-60 2337
  info@welzijnrivierstroom.nl
 • gemeente Druten: Welzijnsorganisatie MeerVoormekaar
  - tel. 024-641 84 59
  o.vanderdonk@meervoormekaar.nl
 • gemeente West Maas en Waal: Thuisadministratie Sociom, bel met de klantenservice van de Bibliotheek Rivierenland, tel. 0344-63 99 40 of stuur een mail naar margriet.beerstra@bibliotheekrivierenland.nl. Geef je naam, en telefoonnummer door, dan word je teruggebeld om een afspraak te maken. 
 • www.bibliotheekrivierenland.nl/belastingdienst
 • www.bibliotheekrivierenland.nl/belastingaangifte