Veelgestelde vragen

 

Heb je een vraag? Bekijk hier de onderwerpen. Staat je antwoord er niet tussen? Neem dan contact met ons op!

Aan deze pagina wordt nog gewerkt. Hij is daarom nog niet compleet. 

Meest gestelde vragen

Waar vind ik de openingstijden van de Bibliotheek?

Een overzicht van de vestigingen en openingtijden vind je op www.bibliotheekrivierenland.nl/openingstijden

Hoe reserveer ik materiaal?

Reserveren van materialen gaat gemakkelijk en snel en is overal mogelijk waar een internetverbinding is. Op deze pagina leggen we uit hoe je kunt reserveren uit de online catalogus. Natuurlijk kun je ook materialen reserveren via de app van de bibliotheek.

Hoeveel materialen mag ik lenen?

Je mag 15 materialen lenen van de Bibliotheek Rivierenland. Daarnaast kun je 10 e-books en luisterboeken lenen bij de online bibliotheek. Organisaties mogen 40 materialen tegelijkertijd lenen.

Hoe lang kan ik het lenen en tegen welk tarief?

Je mag alle materialen acht weken lenen; dat is de standaard leentermijn.

Wij verwachten de artikelen op tijd bij ons terug, zodat andere mensen ook gebruik kunnen maken van die media. Heb je de geleende materialen tegen het einde van de leenperiode, rond de zevende week, nog niet teruggebracht? Dan krijg je van ons een inleverattentie per mail, om je eraan te herinneren dat de leentermijn afloopt. 

Je kunt de materialen niet verlengen.

Als je een abonnement van de bibliotheek, hoef je niet te betalen voor het lenen van materialen van de Bibliotheek Rivierenland, de materialen van de Samenwerkende Gelderse Bibliotheken, de provinciale pluscollectie Arnhem (Rozet+) en de provinciale achtergrondcollectie Arnhem. 

Voor Aanvragen uit andere openbare bibliotheken, Muziekweb, Filmbieb en het lenen van materialen van universiteiten, musea, onderzoeksinstellingen en de Koninklijke Bibliotheek (via WorldCat Discovery) betaal je een vergoeding. Zie daarvoor de pagina Tarieven.

Waar kan ik mijn boeken inleveren?

Je kunt je geleende materialen inleveren bij al onze vestigingen en zelfservice Bibliotheekpunten. Een overzicht van onze vestigingen vind je hier

Hoe verleng ik mijn boeken?

Bij de Bibliotheek Rivierenland leen je alle materialen standaard voor 8 weken. We gaan ervan uit dat dat lang genoeg is om de boeken uit te lezen en verwachten dat je ze op tijd terug brengt. Verlengen van materialen is daarom niet mogelijk. 

Hoe leen ik e-books?

Als je lid bent van de bibliotheek, kun je via de online bibliotheek e-books lenen. De collectie is breed, gevarieerd en verrassend. Je vindt er van alles. Van thrillers tot romans, van informatieve boeken tot kinderboeken. Elke maand wordt het aanbod vernieuwd met populaire titels, klassiekers en bijzondere uitgaven. Je kunt de e-books lezen op je telefoon, tablet, e-reader, pc of laptop.

Op de website van de online bibliotheek vind je alle benodigde informatie over het lenen van e-books een handige instructievideo. Naar 'Hulp bij e-books'.


Geen antwoord op je vraag gevonden?