Leer veilig online shoppen

Gepubliceerd op: 24 juni 2024 12:30

Naar aanleiding van de waarschuwing voor online winkelfraude in onze vorige nieuwsbrief willen we graag een extra tip met je delen om veilig online te winkelen.

Webwinkels kunnen zich aansluiten bij een keurmerk, wat een indicator kan zijn van betrouwbaarheid. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen: 

Keurmerk

Controleer het keurmerk: Veel betrouwbare webwinkels dragen een keurmerk. Controleer op de website van het keurmerk of de desbetreffende webwinkel daadwerkelijk gecertificeerd is. Dit geeft extra zekerheid over de integriteit van de webshop. 

Gratis cursus

Daarnaast willen we je wijzen op een handige gratis computercursus genaamd "Klik en Tik," die in de Bibliotheek wordt aangeboden. Deze cursus is perfect voor mensen die hun weg willen vinden in de wereld van laptops, tablets, en internetveiligheid, inclusief veilig online winkelen. 

In de cursus delen we waardevolle tips over internetveiligheid, waaronder hoe je veilig online kunt winkelen en waar je op moet letten. Aanmelden voor de gratis cursus "Klik en Tik" kan eenvoudig via mail: basisvaardigheden@bibliotheekrivierenland.nl of telefoon: 0344 – 63 99 40