Sinterklaas

Wat is er te doen met Sinterklaas?

Kom naar de Bibliotheek voor leuke sintactiviteiten of lees een mooi boek.

De Sinterklaas Entertainment Show

sinterklaas entertainment show geldermalsen

Sinterklaas en zijn Showpieten komen met een spetterende show naar Theater De Pluk in Geldermalsen. Kom je ook? Er is een show op zondag 20 november, zaterdag 3 en op zondag 4 december.


 

Reserveer je kaartje

Maak een Sint-aftelkalender!

Sinterklaasmiddag

Kom gezellig knutselen in het Maaklab in Tiel en maak je eigen Sint-aftelkalender! Voor kinderen vanaf ca 4 jaar. Aanmelden is niet nodig.

 • zaterdag 26 november | 14.00 - 16.00 uur

Meer informatie

Pieten speurtocht

speurtocht sinterklaas

Sinterklaas en de Pieten missen wat spulletjes. Een van de pietjes is heel slordig geweest en heeft in de bibliotheek van alles achtergelaten. Sinterklaas heeft graag alles op orde en de tijd dringt.

Help jij mee zoeken?

Sinterklaasverhaal met bingo

Sinterklaas bingo

Een leuk Sinterklaas verhaal met heel veel getallen. Luister goed naar het verhaal en streep de getallen die je hoort door. Krijg jij de bingokaart vol?

Kom naar een Bieb in de buurt

Prentenboeken voor kinderen van 0 - 3 jaar

 • Jet Boeke Dikkie Dik wacht op Sinterklaas

  Het is pakjesavond en Dikkie Dik is heel benieuwd of hij van Sinterklaas een cadeautje zal krijgen. Hij wil wakker blijven tot de Sint komt. Steeds hoort hij iets. Zal dat eindelijk Sint zijn? Vierkant hardkartonnen prentenboek met grote, eenvoudige tekeningen in kleur en grote flappen. Vanaf ca. 2 jaar

  Gedrukt boek

 • Monica Maas Sinterklaas kijk- en zoekboek

  Beertje Bobbi gaat naar de intocht van Sinterklaas en zijn (roetveeg)pietjes. Hij gaat mee naar het huis van Sinterklaas, doet mee met pietengym en krijgt een cadeautje van sint. Kun jij hem en nog andere voorwerpen vinden? Groot hardkartonnen aanwijs- en zoekboek met zes grote kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.

  Gedrukt boek

 • Kathleen Amant Anna en Sinterklaas

  Samen met mama gaat Anna naar Sinterklaas in een winkel. Hij is een lieve man en Anna durft hem best een hand te geven. Prentenboek met eenvoudige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.

  Gedrukt boek

 • Hallo Sinterklaas!

  Woezel en Pip zijn opgewonden over de komst van Sinterklaas. Die nacht dromen ze van SinterWoezel en PietjePip. En wie is daar als ze wakker worden? Oblong hardkartonnen prentenboek met kleurenillustraties en tekst deels op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.

  Gedrukt boek


Yvonne Jagtenberg Balotje en Sinterklaas

Balotje krijgt bezoek van sinterklaas. Ze wil hem de volgende dag bedanken, maar dan is hij alweer weg. Wat duurt een jaar lang als je op sinterklaas wacht. Prentenboek met grote naïeve krijttekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.

Bekijk dit boek


Sinterklaasboeken voor kinderen van 4 - 6 jaar

Het Sinterklaasjournaal

Vanaf maandag 7 november is het Sinterklaasjournaal weer op tv! Elke dag om 18.00 uur op Zapp. 

Naar het Sinterklaasjournaal

Sinterklaasboeken voor kinderen vanaf 6 jaar (leesniveaus E-S, E-M3 en E-M4)


Sinterklaasboeken voor kinderen van 6 t/m 8 jaar (bibliotheek leesniveau A)


Boekentips van onze redactie

 • Jonas Boets Ik help... de Sint

  Een pakjespiet laat zien hoe alle pakjes bij de juiste kinderen terechtkomen. Help je mee om de zak met brieven leeg te schudden en de gevallen cadeautjes op te vangen? Vierkant hardkartonnen prentenboek met grappige illustraties in matte tinten en een interactieve tekst. Vanaf ca. 3 jaar.

  Gedrukt boek

 • Anne Takens Het grote boek voor Sinterklaas van Anne Takens

  Voor Arjan, Marieke en hun peuterbroertje is december een spannende maand vol verrassingen. Dit voorleesboek voor kinderen vanaf ca. 4 jaar bevat tevens enkele sinterklaas- en kerstliedjes.

  Gedrukt boek

 • Ellen Tijsinger Het grote decemberboek

  Bundel met verhalen, een aantal liedjes en recepten die de decemberfeesten als thema hebben. Het Zwarte Pietje Pedro en het jongetje Maarten beleven allerlei avonturen. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

  Gedrukt boek

 • Tiny Fisscher De zus van Sinterklaas

  Bijna niemand weet het, maar Sinterklaas heeft een tweelingzus: Klaasje. Zij wil ook graag eens mee naar Nederland, bijvoorbeeld als hulpsinterklaas. Maar volgens Sint kunnen vrouwen geen Sinterklaas zijn. Daar is Klaasje het niet mee eens… Met veel grappige kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

  Gedrukt boek


Chariva Sinterklaas voor grote kinderen

Sinterklaas onthult zijn geheim. Hij vertelt over de heilige Nicolaas, hoe die tot kindervriend is geworden en hoe bijvoorbeeld het schoen zetten ontstond. Voorlezen aan grote kinderen vanaf ca. 7 jaar.

Bekijk dit boek

E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen. En luisterboeken downloaden via de LuisterBieb-app. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Ga naar de online Bibliotheek

Tips van onze redactie

 • Hanneke de Zoete De zoete zusjes vieren Sinterklaas

  ‘De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas’ is hét sinterklaasboek van nu. De zusjes Saar en Janna kunnen haast niet wachten totdat Sinterklaas weer in Nederland aankomt. Natuurlijk staan ze de Sint en zijn pieten op te wachten bij de intocht, mogen ze hun schoen zetten, kijken de zusjes naar het Sinterklaasjournaal en vieren ze pakjesavond. Op school kan...

  Luisterboek (digitaal)

 • Emanuel Wiemans, Marjet Huiberts De schminkpietjes

  Kiko en Mano helpen hun vader in de pietenschool met het inpakken van cadeautjes. In een kast vinden ze een schminkdoos, waarmee ze zichzelf als hondje en vlinder schminken. Dat willen de andere pieten ook! Piet Diego vindt die Bonte Pieten maar niks. Wat vindt Sinterklaas ervan? Prentenboek met vrolijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

  E-book


E-books over Sinterklaas


 • www.bibliotheekrivierenland.nl/sinterklaas