GeheugenSteun

De GeheugenSteun is een nieuw onderdeel van de Bibliotheek voor iedereen die nieuwsgierig is naar alles wat met het geheugen te maken heeft. Wat is het geheugen? Hoe houd je het fit? En wat doe je als je geheugen je af en toe in de steek laat, of als je in je omgeving te maken krijgt met iemand met dementie?

Iedereen kan bij de Geheugensteun terecht om meer te leren over het geheugen. Dit kan op allerlei manieren. Samen met partnerorganisaties bieden we een gevarieerd activiteitenprogramma: van inloopspreekuren over beginnende dementie, tot lezingen en cursussen. De Geheugensteun biedt daarnaast een interessante en actuele collectie boeken. Je vindt de titels op deze pagina, maar er zijn ook boeken fysiek te bekijken bij het speciaal ingerichte informatieplein in de Bibliotheek Zaltbommel en Kerkdriel. 

Informatieplein Zaltbommel en Kerkdriel

In de Bibliotheek Zaltbommel en Kerkdriel vind je een speciaal ingericht informatieplein, met een fijn zitje, collectie en brochures. Iedereen is welkom om de collectie in te zien en brochures af te halen. Ben je lid van de Bibliotheek, dan kun je deze titels lenen en mee naar huis nemen om te lezen.

Koffer te leen: Eerste hulp bij dementie

Geen lid, maar wel behoefte aan informatie? Leen onze ' Eerste Hulp Bij Dementie-koffer'! Deze koffer is voor iedereen uit de Bommelerwaard, leden én niet-leden. In de koffer vind je een uitgebreide collectie boeken, dvd’s en brochures. Vraag er naar bij de medewerkers in de vestigingen Aalst, Ammerzoden, Kerkdriel of Zaltbommel. Er is ook een koffer beschikbaar via Welzijn Bommelerwaard. Bel met telefoonnummer (0418) 63 42 31 of mail naar info@welzijnbommelerwaard.nl

Online cursus 'Vergeet je brein niet'

online cursus

Je houdt je lichaam fit in de sportschool. Maar onderhoud je ook je hersenen? Volg de training ‘Vergeet je brein niet!’.

Gratis voor leden van de Bieb

Activiteiten van de GeheugenSteun

Meer tips

Nostalgie


  • www.bibliotheekrivierenland.nl/geheugensteun