Gesproken boeken

Collectie

Ben je blind, slechtziend of dyslectisch en lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis de gesproken boeken lenen van Bibliotheekservice Passend Lezen.

De collectie bestaat uit meer dan 80.000 gesproken boeken. Van streekroman tot thriller. Van lectuur tot (vak)literatuur. En van klassieker tot de nieuwste bestseller. Dankzij de professionele voorleesstemmen ligt elk boek goed in het gehoor. Genieten dus!


Hoe werkt het?

Heb je een leesbeperking? Activeer dan je account bij Passend Lezen. Je kunt inloggen met het nummer op je Bibliotheekpasje.

Activeer je account

Overal lezen met de app

In bed, in de trein, op de bank... Je leest de gesproken boeken via de Daisylezer-app op je smartphone of tablet. 

Download in de Apple App Store

Ontdek het op Google Play

Nog geen lid?

Met het standaard abonnement van de Bibliotheek krijg je toegang tot alle gesproken boeken.

Word lid

Nieuwe aanwinsten • Luisterboeken bij de online Bibliotheek

De gesproken boeken van Bibliotheekservice Passend Lezen zijn alleen beschikbaar voor mensen met een leesbeperking. Heb je geen leesbeperking? Download dan je luisterboeken bij de online Bibliotheek.

Of zoek in onze catalogus naar...

 • Grote letter boeken

  Grote letter boeken zijn boeken met grote letters. Deze boeken zijn speciaal gemaakt voor mensen die leesproblemen hebben / moeite hebben met het lezen van kleine letters. In de online catalogus van de Bibliotheek Rivierenland vind je deze Grote Letter boeken door te zoeken op 'Grote Letter'.

  Naar Grote Letter boeken >

 • Makkelijk Lezen boeken

  Voor volwassenen en kinderen zijn er ook boeken met een eenvoudige tekst, kortere zinnen en gemakkelijke woorden. Deze 'Makkelijk Lezen boeken' herken je aan de 'makkelijk lezen'-sticker op de rug. In de online catalogus vind je Makkelijk Lezen boeken door te zoeken op 'Makkelijk Lezen'. 

  Naar Makkelijk Lezen boeken >