Welkom in het Medialab

Terug naar Leren

De Bibliotheek heeft een Medialab. Daar kun je op een creatieve manier zelf aan de slag en leer je steeds weer iets nieuws op het gebied van techniek, programmeren en maken.

Hoe, wat, hoezo?

Met computercode worden onder andere websites gebouwd, apps ontwikkeld en games gemaakt. In het MediaLab maak je kennis met de eerste stappen richting leren programmeren. Door te leren P R O G R A M M E R E N leer je problemen creatief op te lossen en ontwikkel je kennis over systemen en dataverkeer. Kennis die in de toekomst enorm van pas komt.

T E C H N I E K is overal om ons heen. Ook op plekken waar je het niet zou verwachten! In steeds meer niet-technische beroepen is het belangrijk om technische kennis te hebben, bijvoorbeeld in de zorg, in sport of voor duurzame energie. In het MediaLab prikkelen we de verbeelding en ontdek je op een creatieve manier waar je techniek voor kunt gebruiken. Laat je verrassen!

Door zelf te M A K E N leer je hoe dingen en systemen in elkaar zitten. Je leert problemen oplossen, je ontdekt je (verborgen) talenten en leert je de wereld om je heen iets beter te begrijpen. Door zelf iets te maken maak je jezelf een stukje onafhankelijker. Sterker nog, misschien ontdek je wel dat je zelf de wereld een beetje béter kunt maken...

Experimenteer, leer en creëer


Online met het Medialab

Kan je niet naar een activiteit komen? Niet getreurd! Je kunt thuis inspiratie opdoen voor de activiteiten in het Medialab, en aan je keukentafel vast beginnen met toffe dingen maken. We helpen je graag op weg!

Zo maak je: PANTOGRAAF

Zo maak je: 3D MOEDERDAGKAART

Zo maak je: KINETISCHE SPECHT

Workshops voor basisscholen

Basisscholen in Rivierenland kunnen creatieve en uitdagende worskhops boeken in ons Medialab. Voor alle leeftijden en leerlagen is er een activiteit rond de thema’s: techniek, programmeren en maken. Interesse? Neem contact op met Lara Coomans of Thymo Lijnema via medialab@bibliotheekrivierenland.nl of 0344-63 99 40.

Bekijk de brochure 'Kennismaken met het MediaLab'


www.bibliotheekrivierenland.nl/medialab