Welkom in het MediaLab

Terug naar Leren

De Bibliotheek heeft een MediaLab. Ga op een creatieve manier zelf aan de slag en leer steeds weer iets nieuws over van techniek, programmeren en maken.

Samen gamen in de bieb

In de zomervakantie kan je elke week een uurtje gamen met je vrienden op de laptops en iPads van de Bibliotheek. Op het grote scherm mag je gamen met de Xbox van meester Thymo.

Ik wil ook gamen

gamen in de bieb

Dit is de basis

Met computercode worden onder andere websites gebouwd, apps ontwikkeld en games gemaakt. In het MediaLab maak je kennis met de eerste stappen richting leren programmeren.

P R O G R A M M E R E N leert je problemen creatief op te lossen en je ontwikket kennis over systemen en dataverkeer. Kennis die in de toekomst enorm van pas komt.

T E C H N I E K is overal om ons heen. Ook op plekken waar je het niet zou verwachten! In steeds meer beroepen is het belangrijk om technische kennis te hebben. Bijvoorbeeld in de zorg, sport of energiesector. In het MediaLab ontdek je op een creatieve manier waar je techniek voor kunt gebruiken.

M A K E N is een belangrijk onderdeel van leren. Ontdek hoe dingen en systemen in elkaar zitten. Je leert problemen oplossen, je ontdekt (verborgen) talenten en leert de wereld om je heen beter begrijpen. Door zelf iets te maken maak je jezelf onafhankelijk. Sterker nog, misschien ontdek je wel dat je de wereld een beetje béter kunt maken.

Experimenteer, leer en creëer

Mijn dochter komt graag in het MediaLab in Geldermalsen. Ze vindt het geweldig om te programmeren met de robotjes.

- Hester, moeder van Inge (9 jr.)


Online met het MediaLab

Kan je niet naar een activiteit komen? Je kunt hier inspiratie opdoen voor de activiteiten in het MediaLab en gewoon thuis dingen maken. Kijk de video's en doe stap voor stap mee!

Zo maak je: KEI CHALLENGE

Zo maak je: BEAMER

Zo maak je een: RAKET

 • Jon Woodcock Games

  Maak met Scratch (gratis te downloaden) acht eenvoudige games waaronder een vossenjacht onder water en het spookachtige Brokken. Met stapsgewijze uitleg...

  Gedrukt boek

 • Nadine Bergner, Thiemo Leonhardt Apps maken voor kids

  Vind je het leuk om een eigen app te maken op je Android-smartphone? Doe dit dan met de gratis webapplicatie App Inventor en wat basiskennis Engels. Stapsgewijze...

  Gedrukt boek

 • Majed Marji Programmeren met Scratch

  Leer makkelijk programmeren met Scratch (gratis op internet) en maak je eigen animaties, spellen of andere programma's. Met stapsgewijze uitleg met schermafbeeldingen...

  Gedrukt boek


www.bibliotheekrivierenland.nl/medialab