Donorregistratie

Op 1 juli 2020 is de nieuwe donorwet ingegaan. Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar komt dan in het nieuwe Donorregister.

Het is belangrijk dat je een keuze invult. Wil je hier meer over weten? Wil je hulp bij het registreren? In de bibliotheek helpen we je verder.


Bekijk het filmpje

Naar het filmpje

Hoe werkt donorregistratie? Alles over de nieuwe donorwet.

 

Lees alle informatie

download folder

Of je donor wordt is een belangrijke keuze. Lees goed alle informatie voordat je kiest. Je kunt je keuze altijd weer veranderen.

Oefen met invullen keuze

Oefenen met het Donorregister

Wil je eerst eens kijken hoe het maken van een keuze via de computer gaat? Of wil je een uitleg op papier?

  • Vul je keuze in

    Heb je je keuze gemaakt, ga dan naar www.donorregistratie.nl en vul je keuze in.

    Je kunt je keuze elke dag weer veranderen.


Wil je meer informatie of uitleg bij hoe je een keuze maakt?

In de bibliotheek helpen we je verder. We kijken even met je mee op de site of helpen we je bij het invullen van je keuze. Ook bieden we workshops en spreekuren (zie hieronder).

Als je niet naar een fysieke bijeenkomst in de bibliotheek wilt of kunt komen, bekijk dan de video's van de Nederlandse Transplantatie Stichting. 

Direct contact met iemand van de donorregistatie? Bel 0900 821 21 66 (zonder extra belkosten)


Spreekuren en workshops

Eerste Hulp Bij Online

Bij de Bibliotheek kun je terecht voor 1-op-1-hulp bij allerlei digitale zaken, ook over de donorregistratie. Maak een afspraak en geef aan waar je hulp bij wilt krijgen. Naast hulp bij de donorregistratie kunnen we je bijvoorbeeld laten zien hoe je via internet contact kunt houden met familie en vrienden of hoe je online boodschappen kunt doen doen. De hulp is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek om er gebruik van te maken.

Workshop Online Donorregistratie

In deze workshop vertellen we over nieuwe Donorwet, het donorregister en welke keuzes je kunt maken. We laten zien waar je op het internet betrouwbare informatie kunt vinden, zodat je bewust een keuze kunt maken. Ook kun je, wanneer je dit wilt, gelijk je keuze online registeren in het donorregister.

 

Bekijk de video's

De nieuwe donorwet. Wat betekent dat voor u?

In deze video informeert het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport u over de nieuwe donorwet en wat deze voor u betekent. De video gaat in op de keuzes die u kunt maken en hoe u deze vastlegt in het Donorregister.

Orgaan- en weefseldonatie. Wat betekent dat?

Deze video legt uit wat het betekent om na uw dood uw organen of weefsels te doneren. U ziet hoe de procedure verloopt en welke organen en weefsels u kunt doneren. De video gaat in op veel voorkomende vragen. Ook doen een ontvanger van een donorhart en een nabestaande van een donor hun verhaal.


Cursussen voor de computer

Wil je beter leren omgaan met de websites van de overheid? 
Volg dan een computercursus bij de bibliotheek. 

  • www.bibliotheekrivierenland.nl/donorregistratie