Bescherm jezelf tegen WiFi-fraude tijdens vakantie of onderweg!

Gepubliceerd op: 16 april 2024 08:30

Met een vakantie in het vooruitzicht willen we jullie bewust maken van het risico op fraude bij het gebruik van openbare WiFi-netwerken. Hackers kunnen namelijk eenvoudig toegang krijgen tot gevoelige informatie wanneer je verbonden bent met onbeveiligde netwerken.

Enkele tips om veilig met WiFi om te gaan

  • Vermijd gevoelige transacties: Doe geen bankzaken of deel geen persoonlijke informatie wanneer je verbonden bent met openbare WiFi. Wacht tot je een veilig netwerk hebt of gebruik mobiele gegevens.  
  • Gebruik een VPN: Overweeg het gebruik van een Virtual Private Network (VPN) om je internetverbinding te beveiligen, zelfs op openbare netwerken. Dit versleutelt je gegevens en verhoogt de beveiliging.  
  • Leer meer via "Klik en Tik": Wil je meer veiligheidstips ontvangen? Overweeg dan deel te nemen aan de gratis cursus "Klik en Tik" in de bibliotheek. Hier leer je niet alleen over online veiligheid, maar ook hoe je jezelf kunt beschermen tijdens het gebruik van openbare WiFi.  
  • Kom naar het spreekuur: Als je niet weet hoe je eenvoudig kunt overschakelen naar mobiele gegevens of de WiFi kunt uitschakelen, kom dan naar het wekelijkse spreekuur 'Eerste Hulp Bij Online' in de bibliotheek voor praktische begeleiding. Een gratis afspraak maakt u via de website of door te bellen met de klantenservice 0344 – 63 99 40. 

Bescherm jezelf tegen online gevaren en geniet zorgeloos van je vakantie!

Beter beschermd zijn tegen vormen van internetoplichting?

Meld je dan aan voor een van onze computercursussen. Met Klik & Tik leer je de basis van omgaan met een laptop, tablet en het internet. En je krijgt de bijbehorende veiligheidstips. Zijn jouw digitale vaardigheden op peil? Overweeg dan onze cursussen DigiVitaler (digitale zorg) en DigiSterker (digitale overheid).

Maak een afspraak

Heb je vragen over jouw computer, laptop, telefoon, tablet of internet? Maak dan een afspraak bij ons Spreekuur Eerste Hulp Bij Online. Zowel de cursussen als het spreekuur zijn geheel gratis. Neem vandaag nog contact op via 0344-63 99 40 of e-mail.