Waarschuwing voor Online Winkelfraude

Gepubliceerd op: 13 mei 2024 08:30

Helaas komt er steeds meer online winkelfraude voor. Oplichters maken neppe webshops met als doel om mensen geld afhandig te maken. We geven je een paar handige tips om jezelf tegen deze praktijken te beschermen.

Onze tips:

  • Verifieer de webshop: Controleer de betrouwbaarheid van een webshop voordat je aankopen doet. Zoek naar recensies, check het adres en zorg ervoor dat de website een beveiligde verbinding heeft (https).   
  • Gebruik veilige betaalmethoden: Maak bij voorkeur gebruik van bekende en veilige betaalmethoden. Wees voorzichtig met het delen van creditcardgegevens en betaal alleen op beveiligde betalingspagina's.  
  • Wees alert op aanbiedingen: Wees sceptisch over te mooie aanbiedingen en kortingen. Als iets te goed lijkt om waar te zijn, is dat vaak ook zo.  
  • Controleer contactinformatie: Zorg ervoor dat de webshop duidelijke contactinformatie heeft, inclusief een fysiek adres en een telefoonnummer. Vermijd winkels die alleen een e-mailadres als contactmogelijkheid bieden.  
  • Eerste Hulp Bij Online: Als je twijfels hebt over een online winkel of als je hulp nodig hebt bij online veiligheid, bezoek dan het wekelijkse spreekuur 'Eerste Hulp Bij Online' in de bibliotheek. Een gratis afspraak maakt u via de website of door te bellen met de klantenservice 0344 – 63 99 40. 

Beter beschermd zijn tegen vormen van internetoplichting?

Meld je dan aan voor een van onze computercursussen. Met Klik & Tik leer je de basis van omgaan met een laptop, tablet en het internet. En je krijgt de bijbehorende veiligheidstips. Zijn jouw digitale vaardigheden op peil? Overweeg dan onze cursussen DigiVitaler (digitale zorg) en DigiSterker (digitale overheid).

Maak een afspraak

Heb je vragen over jouw computer, laptop, telefoon, tablet of internet? Maak dan een afspraak bij ons Spreekuur Eerste Hulp Bij Online. Zowel de cursussen als het spreekuur zijn geheel gratis. Neem vandaag nog contact op via 0344-63 99 40 of e-mail.