Bezoek de BoekStartdag 2022

Gepubliceerd op: 12 mei 2022 14:01

Zaterdag 11 juni doet de Bibliotheek mee aan de landelijke BoekStartdag. We geven op deze dag onze allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders een extra warm welkom met interactieve voorleesfeestjes.

Onze leescoaches zitten klaar om het verhaal van het Klein wit visje van Guido van Genechten tot leven te brengen. Ze geven op deze dag een idee van wat je allemaal kunt doen met een boekje voor jonge kinderen. Hierbij prikkelen ze de zintuigen door middel van spelletjes, muziek en tastbaar materiaal. 

Samen met boekjes bezig zijn is gezellig. Samen een boekje lezen, plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen, versterkt de band tussen (groot)ouder en kind. Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal, zo blijkt uit onderzoek. En het verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar je baby een leven lang plezier van heeft. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen. 

Dertien feestjes!

Wie gaat er mee op ontdekkingstocht onder water? Tien supergezellige voorleesfeestjes in Rivierenland. Dan vind je vast een geschikt moment om te komen! Kijk snel waar en wanneer je je kunt laten onderdompelen met het verhaal van het Klein wit visje en meld je aan. Dit kan tot vrijdag 10 juni 21.00 uur. 

Dit zijn onze dertien voorleesfeestjes op een rij