Digi-Taalhuis West Maas en Waal heeft weer nieuwe taalvrijwilligers!

Gepubliceerd op: 6 februari 2020 09:55

Nieuwe taalvrijwilligers hebben hun certificaat gehaald om aan de slag te kunnen in het Digi-Taalhuis West Maas en Waal. Zij mogen nu ook mensen begeleiden die beter willen leren lezen, schrijven, rekenen of computeren in de Bibliotheek in Beneden-Leeuwen.

Deze taalvrijwilligers hebben een training gehad over het begeleiden van deelnemers. Zij kunnen nu, met ondersteuning van de taaldocent van het Digi-Taalhuis, deelnemers uit de gemeente West Maas en Waal begeleiden. Het is als taalvrijwilliger mogelijk om individueel met deelnemers te werken, maar ook om samen met een andere taalvrijwilliger een leesgroepje te begeleiden. De taaldocent bekijkt in overleg welke deelnemer en vrijwilliger het beste bij elkaar passen.

Addy van Meerten

Addy van Meerten is een bekende persoon in de gemeente West Maas en Waal. Zij heeft ook les gehad in het Digi-Taalhuis West Maas en Waal en heeft daar veel plezier van. Zij is taalambassadeur, geeft lezingen en stimuleert ook andere mensen om les te gaan volgen. En nu in de race om TaalHeld van Nederland te worden. Stemmen op Addy kan nog tot 23 februari via onderstaande link.