Voorlezen beleef je samen

Gepubliceerd op: 17 januari 2023 12:53

Of je nu voor het slapen gaat een mooi verhaal voorleest in bed of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Het is heerlijk om te doen en zo gezellig! Voorlezen beleef je samen.

Van 25 januari tot en met 4 februari 2023 vinden De Nationale Voorleesdagen plaats. In deze periode staan prenten-en voorleesboeken volop in de aandacht, met als doel het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. In het hele land zijn er allerlei (online en/of offline) voorleesactiviteiten. Ook in Rivierenland zijn er gezellige voorleesactiviteiten voor peuters en kleuters!

Wild voorleesfeestje

Ontdek samen met je (klein)kind hoe gezellig en leuk het is. Kom tijdens de Nationale Voorleesdagen naar een uitbundig voorleesfeest in de bibliotheek bij jou in de buurt. In de schijnwerpers staat het grappige prentenboek van het jaar 2023: Maximiliaan Modderman geeft een feestje. Voor een prachtig decor brengt onze leescoach samen met de kindjes het verhaal tot leven. Het is geschikt voor peuters van 2 tot 4. jaar. Deelname is gratis. 

Direct een plekje reserveren

Cadeautje van de Bieb

Is jouw piepjonge (klein)kind nog geen lid van de bieb? Kom dan tijdens de Nationale Voorleesdagen een gratis biebpasje voor hem of haar halen; je krijgt dan een superschattig mini-maximiliaan vingerpop cadeau! Wees er snel bij, op=op.

Meer over de Nationale Voorleesdagen 2023

De Nationale Voorleesdagen worden gehouden van 25 januari t/m 4 februari 2023. Deze landelijke campagne is bedoeld om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Centraal staat het Prentenboek van het jaar 2023. Dit jaar is 'Maximiliaan Modderman geeft een feestje' vereerd met deze titel. Dit boek vormt samen met negen andere prentenboeken de Prentenboeken Top 10. Een veelzijdige lijst met verschillende verhalen en tekeningen en samengesteld door een speciale bibliotheek-jury.