Voorlezen is: een fijn momentje samen!

Gepubliceerd op: 15 december 2021 14:16

Of je nu voor het slapen gaat een mooi verhaal voorleest in bed of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Voorlezen is een fijn momentje samen.

Voorlezen is hartstikke leuk! Maar wist je dat het je ook leuker maakt? Prentenboeken laten je de wereld beleven door de ogen van een ander. Voorlezen helpt kinderen daardoor om zich te verplaatsen in iemand anders. Ook is voorlezen goed voor de taalontwikkeling. Het heeft een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. Niet alleen leuk dus, ook nog nuttig!

Nationale Voorleesdagen 2022

Van 26 januari tot en met 5 februari 2022 vinden De Nationale Voorleesdagen plaats. In deze periode staan prenten-en voorleesboeken volop in de aandacht, met als doel het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. In het hele land zijn er allerlei (online en/of offline) voorleesactiviteiten. Bibliotheek Rivierenland organiseert natuurlijk ook gezellige voorleesactiviteiten voor peuters en kleuters!

Vrolijke voorleesfeestjes met Vos

Omdat we het Prentenboek van het Jaar 'Maar eerst ving ik een monster' iets te spannend vinden voor deze leeftijdsgroep, lezen we voor uit het vrolijke 'Vos gaat een stukje rijden'. Voor kids van 0 tot 4 jaar. Het is gratis!

* onder voorbehoud van de dan geldende coronamaatregelen

Tijdens De Nationale Voorleesdagen van 26 januari tot en met 5 februari 2022 staat voorlezen aan de allerkleinsten centraal, ook in onze bibliohteekvestigingen. Zo organiseren we maar liefst achttien vrolijke voorleesfeestje met Vos! Op maandag 24 januari in Opheusden is de eerste. Kijk hier voor het overzicht van alle activiteiten. Voor peuters en kleuters, maar zeker ook voor (groot)ouders! Komen jullie ook?

Meld je direct aan voor een voorleesfeestje bij jou in de buurt!

Cadeautje van de Bieb

Schrijf je peuter in (kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar) tijdens de Nationale Voorleesdagen bij de bibliotheek en ontvang een monsterlijk leuke voorleesknuffeltje gratis als vingerpopje. Bij de Bibliotheek Rivierenland is het lidmaatschap voor kinderen GRATIS!

Lees er meer over