De Nationale Voorleesdagen

Van woensdag 24 januari t/m zaterdag 3 februari 2024

terug naar jeugd 0-6 jaar

Voorlezen is heerlijk om te doen en zo gezellig! Hier inspireren we je graag met een magische voorstelling, gezellige voorleesfeestjes en tips om het voorlezen nog leuker te maken. Het prentenboek van het jaar is 'Help! Een verrassing!', geschreven door Miriam Bos. Veel (voorlees)plezier!


Uitbundige voorleesfeestjes bij jou in de buurt

Uitbundig voorleesfeest

Voorlezen beleef je samen! Ontdek samen met je (klein)kind hoe gezellig en leuk het is. Kom naar een uitbundig voorleesfeest bij jou in de buurt. In de schijnwerpers staat het grappige prentenboek van het jaar 2024: Help! Een Verrassing! Met dit mooie verhaal reizen onze leescoaches langs diverse locaties in de regio. Iedereen is welkom! Geschikt voor kindjes tot 4 jaar.

Graag even aanmelden

Voorstelling "Help! Een verrassing!

Voorstelling Help Een verrassing

Een interactieve, muzikale en zelfs tikkeltje magische voorstelling, speciaal gemaakt voor de Nationale Voorleesdagen en gebaseerd op het gelijknamige Prentenboek van het Jaar van Miriam Bos. Een humorvol, kleurrijk en liefdevol prentenboek, waarin jezelf mogen zijn op een subtiele manier centraal staat. Geschikt voor kindjes van 2 tot 6 jaar. Gratis voor leden!

Reserveer een fijn plekje

Miriam Bos Help! Een verrassing!

Suusje Eekhoorn heeft een verrassing bedacht voor August de Vos. Maar wat zou die verrassing zijn? August is bang dat hij er niets aan vindt. Hij houdt van rust, en Suusje doet juist graag wilde dingen. Komt dat wel goed? Prentenboek met kleurrijke illustraties....

Bekijk dit boek


Boekentips

boekentips

Maak van voorlezen een feestje met onze boekentips! Bekijk de Prentenboeken Top 10 van 2024, het Prentenboek van het Jaar én geniet van de mooiste voorleesfilmpjes en digitale prentenboeken*.

*Gratis voor jeugdleden

Bekijk de boekentips

Word gratis lid

lid worden

Tot 18 jaar kunnen kinderen gratis lid worden van de Bibliotheek. Maak je kind tijdens De Nationale Voorleesdagen gratis lid van de Bibliotheek en ontvang het voorleesknuffeltje cadeau!

Zolang de voorraad strekt.

Aanmelden

Kleurplaat

kleurplaat

'Help! Een verrassing!'

Download gratis de kleurplaat van het Prentenboek van het Jaar.

Download de kleurplaat


📚 Prentenboeken Top 10


Zo maak je van voorlezen een feestje

Met deze vijf tips maak je van voorlezen een feestje voor je kind én voor jezelf.

Voorleestips

Meertalig voorlezen

Coco in drie talen

Lees je voor in het Nederlands of je moedertaal? Voorleestips voor meertalige gezinnen.

Verder lezen▶️ De 10 leukste voorleesfilmpjes van De Voorleeshoek (log in met je bibliotheekaccount)

📱 Leuke e-books om uit voor te lezen


Voorgelezen in 26 talen!

Het prentenboek "Ik voel een voet" kan worden voorgelezen in 26 verschillende talen. Kijk snel of jouw taal er ook bij staat!

Kijk snel op Prentenboeken in alle talen


📱 E-books in verschillende talen