Tijdens een kindercollege komt een expert een kort college geven; ofwel veel weetjes vertellen. Dit kan gaan over allerlei onderwerpen. In elk college staat een ander onderwerp centraal. Bijvoorbeeld bijzondere reptielen, slijmerige slakken of slimme uilen. Op deze pagina vind je alle kindercollleges. Ben je ook zo nieuwsgierig en dol op weetjes? Meld je aan!

De kindercolleges zijn voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Het is gratis en ouders zijn van harte welkom om mee te luisteren.

Hoe teken je een eigen waanzinnige boomhut?

illustratie teken waanzinnige boomhut

Samen met illustrator Barbara van Rheenen ga je een eigen waanzinnige boomhut tekenen. Hoe ziet jouw waanzinnige boomhut eruit? Is die voor jezelf, voor jouw lievelingsdier of voor jullie samen? 

5 okt | Dodewaard

Plastic de baas. Zelf aan de slag met proefjes

plastic de baas kindercollege

Leer alles over het probleem van plastic. Duurzaamheidscoach Lisanne geeft een leuk leerzaam college. Ze vertelt waarom plastic niet goed is voor onze wereld en hoe je vrij makkelijk kunt minderen. Je gaat met veel handige tips naar huis.

6, 8, 12 en 15 okt | meerdere vestigingen

Valkenier over uilen. Durf jij ermee op de foto?

kindercollege slimme uilen

Valkenier Antoinette neemt een aantal uiltjes mee naar de bieb! En ze vertelt natuurlijk van alles over deze mooie en slimme dieren. Je mag ze op de hand vasthouden en ermee op de foto. Klinkt dat leuk? Geef je op en kom ook luisteren en kijken.

7 en 14 okt | Kerkdriel en Aalst

Bijzondere reptielen

bijzondere reptielen

Heb je altijd al eens een schildpad, hagedis of slang in het echt willen zien ? Wil je meer weten over hoe deze dieren leven, wat ze eten en of ze wel echt zo eng zijn als ze lijken? Geef je op en kom ook luisteren en kijken.

8 okt | Geldermalsen

Mirabelles voedselbos

voedselbos

Mirabelle wil een voedselbos aanleggen. Ze vraagt aan allerlei mensen welke planten en bloemen ze daarin zal zetten, die goed zijn voor de mens én de natuur. Eline, werkzaam bij Voedselbos Lingehout in Geldermalsen, komt vertellen over het voedselbos.

8 okt | Geldermalsen

De imker met z'n bijenvolk

imker met bijenvolk

Bijen zijn een bezig volkje. Imker Piet houdt bijen en weet hier alles van. Waarom zijn bijen zo bijzonder en belangrijk? Hoe zorgen ze voor die lekkere honing? Wist je dat de bijen bedreigd worden? Hoe dat komt en wat we eraan kunnen doen, dat komen we allemaal te weten. 

8 okt | Geldermalsen

Afval scheiden, heel gewoon?

afval scheiden heel gewoon

Afval, iedereen heeft het en iedereen moet het kwijt. Maar ja, waar hoort al dat afval en wat wordt er dan mee gedaan? De Avri-coach vertelt je meer over afval scheiden. Leer en speel mee!

8 okt | Geldermalsen

Ontdek het spoor van slijmerige slakken

alles over slijmerige slakken

Kom naar het kindercollege 'slijmerige slakken' en leer van alles over deze dieren. IVN-gidsen beantwoorden al je vragen en nemen slakken in alle soorten en maten mee. Ontdek hun sporen en laat ze over je handen kruipen. 

8 okt | Geldermalsen

Wilde dieren in de dierentuin

kindercollege wilde dieren in dierentuin

Ga je weleens op bezoek bij dieren in een dierentuin? Vraag je je weleens af hoe deze dieren worden verzorgd, wat ze eten? Kom tijdens dit colleges alles te weten over wilde dieren en hoe ze leven in een dierentuin.

12 okt | Geldermalsen

Help de wilde bijen

help de wilde bijen

Karina Vencken vertelt alles over wilde bijen! Je mag Karina alles vragen over wilde bijen en zij laat veel zien. Ook leer je hoe je een wilde bij-vriendelijk tuintje maakt. Als je naar huis gaat ben je een expert die alles weet over wilde bijen en hoe jij ze kunt helpen in de natuur.

8 okt | Druten

De prachtige reptielenwereld

prachtige reptielenwereld

Nick van Eeuwijk, bioloog in opleiding, geeft een tof college over de prachtige wereld van reptielen. Deze dieren zijn al jaren Nick's grootste hobby en hij weet er veel over te vertellen. Dus bereid je voor op ontzettend veel Giga-groene weetjes over deze mooie dieren.

15 okt | Zaltbommel

Palmen op de Noordpool, over klimaatverandering

palmen op de noordpool

Kinderboekenschrijver Marc ter Horst veel over klimaatverandering. Hij geeft een stoomcursus over klimaatverandering aan de hand van fossielen uit de ijstijd, spannende verhalen en grappige illustraties uit zijn boeken 'Palmen op de Noordpool' en 'Scheten uit de schoorsteen'. 

3 nov | Tiel

Natalie Labarre Te gekke beroepen die echt bestaan

Weet jij al wat je later worden wilt? Denk ook eens aan te gekke beroepen als onderzeekok, professioneel slaper, kleurvoorspeller en een mummie-expert. Boek met korte weetjes, zoekopdrachten en veel stripachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12...

Bekijk dit boek

  • www.bibliotheekrivierenland.nl/kindercolleges