Bibliotheek aan huis

De Bibliotheek Rivierenland biedt mensen die vanwege een (tijdelijke) handicap, ziekte of ouderdom niet in staat zijn om zelf naar de bibliotheek te komen de service 'Bibliotheek aan huis'.

Voor wie?

Bibliotheek aan huis is er in principe voor iedereen die niet mobiel is en die in een van de gemeentes van Rivierenland woont. Dus ook voor inwoners van de verzorg- en verpleegtehuizen in de gemeenten die behoren tot het verzorgingsgebied van de Bibliotheek Rivierenland.

Hoe werkt het?

Je kunt je online of telefonisch aanmelden voor Bibliotheek aan huis. Wij sturen vervolgens een informatiepakket. Daarna komt een vrijwilliger bij je op bezoek voor een kennismakingsgesprek. Je kunt dan aangeven welke boeken je graag leest en welke andere materialen zoals cd’s, dvd’s, luisterboeken of bladmuziek je wilt lenen. Na dit bezoek kun je je als klant van de bezorgservice laten registreren. Een vaste vrijwilliger komt regelmatig nieuwe boeken en andere materialen bij je thuisbrengen. Je betaalt hiervoor het normale lidmaatschapstarief.

Aanmelden

Wil je meer weten over Bibliotheek aan huis en/of wil je je hiervoor aanmelden? Of ken je iemand in je omgeving die gebruik wil maken van deze bezorgdienst? Laat het ons weten! Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Bellen kan ook, ons telefoonnummer is 0344-63 99 40.

Vrijwilliger worden?

Bibliotheek aan huis is een service die de bibliotheek uitvoert met inzet van vrijwilligers. Heb je interesse om te helpen en niet-mobiele mensen te bezoeken en bibliotheekmaterialen te bezorgen? Laat het ons dan weten! Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Voor meer informatie over Bibliotheek aan huis kun je tijdens kantooruren contact opnemen met onze klantenservice, tel. 0344-63 99 40.


Gesproken boeken

Ben je blind, slechtziend of dyslectisch en lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis de gesproken boeken lenen van Bibliotheekservice Passend Lezen. De collectie bestaat uit meer dan 80.000 gesproken boeken. Van streekroman tot thriller. Van lectuur tot (vak)literatuur. En van klassieker tot de nieuwste bestseller. Dankzij de professionele voorleesstemmen ligt elk boek goed in het gehoor. Genieten dus!

Wat is Passend Lezen?