Digitaal betalen

Terug naar home

De Bibliotheek Rivierenland verstuurt digitale facturen voor het betalen van het abonnementsgeld. Een keer per jaar ontvang je een e-mail van ons met een betaallink en een persoonlijke betaalpagina met een koppeling naar iDEAL. Dit doen wij omdat digitaal factureren bijdraagt aan een duurzaam leefmilieu en om de prijs van het lidmaatschap laag te houden.

Op deze pagina lees je hoe het betaalproces verloopt en wat je kunt doen als je vragen hebt. 

Hoe verloopt het betaalproces?

  • Je ontvangt een e-mailbericht voor het betalen van het abonnementsgeld.
  • Controleer de gegevens van de mail. Klopt je lenersnummer, je naam en het te betalen bedrag? Is de afzender van de mail klantenservice@bibliotheekrivierenland.nl?
  • Is het antwoord op de vragen ‘ja’, ga dan naar de knop ‘Betaal met iDEAL’.  
  • Klik op deze knop en je persoonlijke webpagina verschijnt. 
  • Kies je bank en bevestig de overmaking via iDEAL. 
  • Je ontvangt een bevestiging: ‘Betaling geslaagd’.

Tip! 
Voeg het mailadres klantenservice@bibliotheekrivierenland.nl toe aan je contacten, zodat de digitale factuur niet in je spambox belandt.

Vragen en antwoorden over digitaal betalen

Ik wil niet digitaal betalen. Wat moet ik nu doen?

Wil je geen gebuikmaken van onze digitale betaalservice? Geef dat aan ons door. Wij noteren je reactie en je blijft de jaarlijkse nota voor het abonnementsgeld per post ontvangen. 

Welke andere betaalmogelijkheden zijn er?

Naast digitaal betalen kun je ook betalen via:

Hoe kan ik mijn e-mailadres doorgeven?

Je kunt naar de bibliotheek komen en samen met een medewerker je mailadres invullen of controleren. Of je controleert het zelf in MijnBibliotheek. Kijk op www.bibliotheekrivierenland.nl/e-mailadres hoe je dat doet.

Hoe duurzaam is digitaal betalen?

Met digitaal betalen besparen we materialen die belastend zijn of invloed hebben op het milieu. Bijvoorbeeld: drukinkt, papier (brief, envelop), enveloplijm, machines (stroom) om papieren briefmailing te verzenden, slijtage aan printers/machines, benzine/diesel (winning), uitlaatgassen van transport. 

Ik heb een link ontvangen maar die werkt niet. Wat nu?

Aan de link zit uit veiligheidsoverweging een bepaalde geldigheidsduur. Het kan zijn dat de link verlopen is. Neem contact met ons op, dan zoeken we naar een oplossing. 

Is iDEAL betalen echt veilig?

Ja, betalen via iDEAL is veilig. iDEAL is gebaseerd op internet- en mobiel bankieren en hanteert dezelfde beveiligingstechnieken. Dit betekent dat iDEAL net zo veilig is als online bankieren.

Wat is PayByLink?

PayByLink is het bedrijf dat betalen via een e-mail voor ons regelt. De Bibliotheek Rivierenland  is met dit bedrijf een samenwerking aangegaan.

Ik heb een gratis jeugdabonnement en krijg opeens een factuur. Wat moet ik nu doen?

Voor jeugd en jongeren is het abonnement van de Bibliotheek Rivierenland gratis. Vanaf je 18e jaar moet je voor het abonnement betalen, tenzij je ons laat weten dat je het abonnement wilt opzeggen

www.bibliotheekrivierenland.nl/ideal