Baby’s luisteren al vanaf de eerste dag naar je stem. En kinderen die als baby zijn voorgelezen zijn later beter in taal. Je kunt daarom niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Plaatjes aanwijzen, verhaaltjes vertellen en geluidjes erbij maken. Het is leerzaam, leuk én versterkt de band met je kind. BoekStart helpt je het juiste voorleesboek te vinden. 


BoekStartdag 2023

Webinar: Voorlezen aan je baby en dreumes

In aanloop naar de landelijke BoekStartdag vertelt Jolien Hesselberth in het BoekStartwebinar voor ouders over voorlezen aan de allerjongsten. Een leuk en speels webinar boordevol boekentips!

Meld je aan voor de leuke BoekStartwebinar!

Donderdag 1 juni om 20.00 uur

BoekStartdag: Workshop Lekker samen lezen!

Rondom de landelijke BoekStartdag trakteren we (groot)ouders op een extra warm welkom met een workshop ‘Lekker samen lezen’. Meld je aan en ontdek hoe fijn het is om samen met je kindje met boekjes en taal bezig te zijn. Na deze workshop ben jij een echte verhalenverteller.

Vind een workshop bij jou in de buurt en meld je aan!

Baby's houden van boeken

Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten.

Naar BoekStart.nl

Voorlezen met je kleintje?

Maak kennis met de BoekStartcoach

Vraag onze BoekStartcoaches om tips! Ze zijn regelmatig aanwezig in de Bibliotheek en op consultatiebureaus, op verschillende locaties. 

Maak kennis met de BoekStartcoach

Geniet van nieuwe boekentips

boekstart-app

Download gratis de BoekStart app. De app staat vol video’s over voorlezen, de nieuwste boekjes voor je kindje en vele voorleestips.

Lees meer en download de gratis BoekStartapp

Alle BoekStart-activiteiten

BoekStartkoffertje cadeau

Het gratis BoekStartkoffertje is voor alle kinderen van 0 tot 2 jaar. Het is gevuld met twee leuke babyboekjes. Als je het BoekStartkoffertje komt ophalen schrijf je jouw kind meteen in als lid van de bibliotheek. Het abonnement is voor kinderen gratis. Wij geven je graag tips over voorlezen en geschikte babyboekjes.

Ja, ik wil een gratis jeugdlidmaatschap!

www.bibliotheekrivierenland.nl/boekstart