Baby’s luisteren al vanaf de eerste dag naar je stem. En kinderen die als baby zijn voorgelezen zijn later beter in taal. Je kunt daarom niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Plaatjes aanwijzen, verhaaltjes vertellen en geluidjes erbij maken. Het is leerzaam, leuk én versterkt de band met je kind.


Voorleesfeestjes met een leuk kerstverhaal

We lezen voor, doen een spelletje, zingen en we gaan samen de kerstboom versieren. En dan goed uitkijken dat er geen ballen kapot vallen! Kom je ook? Alle kinderen van 2 tot 4 jaar zijn met hun ouders of verzorgers van harte welkom op de gratis BoekStartfeestjes. Aanmelden is niet nodig.

Vind een voorleesfeestje bij jou in de buurt

Baby's houden van boeken

Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten.

Voorlezen met je kleintje?

Maak kennis met de BoekStartcoach

Vraag onze BoekStartcoaches om tips! Ze zijn regelmatig aanwezig in de Bibliotheek en op consultatiebureaus, op verschillende locaties. 

Maak kennis met de BoekStartcoach

BoekStartkoffertje cadeau

Het gratis BoekStartkoffertje is voor alle kinderen van 0 tot 2 jaar. Het is gevuld met twee leuke babyboekjes. Als je het BoekStartkoffertje komt ophalen schrijf je jouw kind meteen in als lid van de bibliotheek. Het abonnement is voor kinderen gratis. Wij geven je graag tips over voorlezen en geschikte babyboekjes.

Ja, ik wil een gratis jeugdlidmaatschap!

Geniet van nieuwe boekentips

boekstart-app

Download gratis de BoekStart app. De app staat vol video’s over voorlezen, de nieuwste boekjes voor je kindje en vele voorleestips.

Lees meer en download de gratis BoekStartapp

Alle BoekStart-activiteiten

www.bibliotheekrivierenland.nl/boekstart