Nieuws jongeren 12-18 jaar

• De Bibliotheek en corona. Hoe zit het? Bekijk details

28 november 2021

Vanaf zondag 28 november zijn de coronamaatregelen aangescherpt. We volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM. Hieronder zetten we op een rijtje wat dit voor een bezoek aan onze bibliotheek betekent.

Bekijk details van De Bibliotheek en corona. Hoe zit het?

• We verruimen onze openingstijden! Bekijk details

25 juni 2021

Fijn! Vanaf 1 juli aanstaande openen we de deuren van onze vestigingen in Opheusden, Beesd en Heukelum. Daarnaast verruimen we de openingstijden van een groot aantal andere bibliotheekvestigingen.

Bekijk details van We verruimen onze openingstijden!

• Wie wordt de nieuwe voorleeskampioen? Bekijk details

3 maart 2021

De regionale kwartfinales van de Nationale Voorleeswedstrijd gaan van start. In totaal strijden 53 scholen in Rivierenland voor een plek in de kwartfinale.

Bekijk details van Wie wordt de nieuwe voorleeskampioen?

• Blijf jezelf ontwikkelen met online cursussen Bekijk details

15 februari 2021

Speciaal voor onze leden hebben we een aanbod van interessante cursussen en trainingen samengesteld. Het aanbod is eindeloos!

Bekijk details van Blijf jezelf ontwikkelen met online cursussen

• E-books en luisterboeken samen in één nieuwe app Bekijk details

9 september 2020

In de nieuwe online Bibliotheek-app kun je e-books en luisterboeken lenen en lezen. De app vervangt de oude apps 'E-books' en 'LuisterBieb'. Nieuw is dat je in één app zowel e-books als luisterboeken kunt lenen.

Bekijk details van E-books en luisterboeken samen in één nieuwe app

• Start samenwerking met MBO Helicon Geldermalsen en Cambium College Zaltbommel Bekijk details

1 juli 2020

Bibliotheek Rivierenland gaat een samenwerking aan met twee scholen voor middelbaar onderwijs, om meer leesplezier bij jongeren te creëren. De Bibliotheek heeft een provinciale innovatiesubsidie ontvangen om een proeftuin vorm te geven op een vmbo en een mbo-school. Met het project ‘Proeftuin leesoffensief (v)mbo in de regio werken Bibliotheek en scholen samen aan een verbeterd taalniveau van schoolverlaters.

Bekijk details van Start samenwerking met MBO Helicon Geldermalsen en Cambium College Zaltbommel

• Update coronavirus Bekijk details

23 april 2020

23 april 2020 - De adviezen en maatregelen omtrent COVID-19 van het RIVM en de rijksoverheid raken ook de Bibliotheek. Bibliotheek Rivierenland is een openbare instelling. Bij ons komen veel mensen over de vloer en voor een groot deel van ons als medewerkers geldt, dat wij vaak en veelvuldig in contact komen met mensen. Om die reden nemen we onze verantwoordelijkheid in de risicobeperking van het nieuwe coronavirus. Om wijde verspreiding tegen te gaan, nemen we nu aangepaste maatregelen.

Bekijk details van Update coronavirus

• Nieuw: niveautest Lezen voor de lijst Bekijk details

31 oktober 2019

Veel jongeren weten niet wat hun leesniveau is van Lezen voor de lijst. Daarom is er nu de online niveautest Lezen voor de lijst.

Bekijk details van Nieuw: niveautest Lezen voor de lijst

• Gratis extra's bij je abonnement! Bekijk details

22 juli 2019

De Bibliotheek biedt leden gratis online oefenmogelijkheden (bijvoorbeeld oefenen voor je theorie-examen autorijbewijs). Daarnaast kun je gratis databanken raadplegen. Dit kan in veel gevallen nu ook vanuit huis. Klik op de link voor meer informatie.

Bekijk details van Gratis extra's bij je abonnement!

• Famke wint regionale jongerenvoorleeswedstrijd Read2Me! Bekijk details

21 februari 2019

Famke van het Cambium college Zaltbommel is winnaar van de voorleeswedstrijd Read2Me! van Bibliotheek Rivierenland. Op woensdag 20 februari streden 3 middelbare scholen mee in de Kwartfinale van de landelijke voorleeswedstrijd voor brugklassers, Read2me!. Een driekoppige jury koos de vrouwelijke finalist unaniem als winnaar.

Bekijk details van Famke wint regionale jongerenvoorleeswedstrijd Read2Me!