Nieuws jeugd 6-12 jaar

Weergaveopties:

 • De Bibliotheek en corona. Hoe zit het? Bekijk details

  28 november 2021

  Vanaf zondag 28 november zijn de coronamaatregelen aangescherpt. We volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM. Hieronder zetten we op een rijtje wat dit voor een bezoek aan onze bibliotheek betekent.

  Bekijk details van De Bibliotheek en corona. Hoe zit het?

 • Biebclub Vakantieklas wegens succes herhaald Bekijk details

  30 juni 2021

  Deze zomervakantie organiseren wij de Biebclub Vakantieklas. Een leuk programma waarin kinderen - die een steuntje in de rug kunnen gebruiken rondom leesplezier - op een actieve en creatieve manier aan de slag gaan met taal en mediawijsheid. Dé hit van vorig jaar en dus voor herhaling vatbaar. Deelname is gratis. Wees er snel bij, vol is vol!

  Bekijk details van Biebclub Vakantieklas wegens succes herhaald

 • We verruimen onze openingstijden! Bekijk details

  25 juni 2021

  Fijn! Vanaf 1 juli aanstaande openen we de deuren van onze vestigingen in Opheusden, Beesd en Heukelum. Daarnaast verruimen we de openingstijden van een groot aantal andere bibliotheekvestigingen.

  Bekijk details van We verruimen onze openingstijden!

 • Wie wordt de nieuwe voorleeskampioen? Bekijk details

  3 maart 2021

  De regionale kwartfinales van de Nationale Voorleeswedstrijd gaan van start. In totaal strijden 53 scholen in Rivierenland voor een plek in de kwartfinale.

  Bekijk details van Wie wordt de nieuwe voorleeskampioen?

 • E-books en luisterboeken samen in één nieuwe app Bekijk details

  9 september 2020

  In de nieuwe online Bibliotheek-app kun je e-books en luisterboeken lenen en lezen. De app vervangt de oude apps 'E-books' en 'LuisterBieb'. Nieuw is dat je in één app zowel e-books als luisterboeken kunt lenen.

  Bekijk details van E-books en luisterboeken samen in één nieuwe app

 • Verras je moeder met een pop-up-Minecraftkaart! Bekijk details

  7 mei 2020

  Zondag is het Moederdag! Zoek je nog een mooi cadeau? Of heb je misschien gewoon zin in nog een klooi-activiteit? Het MediaLab heeft het allebei voor je! Deze twee toffe moederdagkaarten zijn fantastisch om te geven, maar misschien nog wel leuker om te maken!

  Bekijk details van Verras je moeder met een pop-up-Minecraftkaart!

 • Klooien in de meivakantie Bekijk details

  30 april 2020

  Elke schoolvakantie organiseert ons MediaLab een klooi-activiteit, dus nu ook! In dit filmpje laten we je zien, hoe je een stoere robotarm maakt. Gewoon thuis!

  Bekijk details van Klooien in de meivakantie

 • Update coronavirus Bekijk details

  23 april 2020

  23 april 2020 - De adviezen en maatregelen omtrent COVID-19 van het RIVM en de rijksoverheid raken ook de Bibliotheek. Bibliotheek Rivierenland is een openbare instelling. Bij ons komen veel mensen over de vloer en voor een groot deel van ons als medewerkers geldt, dat wij vaak en veelvuldig in contact komen met mensen. Om die reden nemen we onze verantwoordelijkheid in de risicobeperking van het nieuwe coronavirus. Om wijde verspreiding tegen te gaan, nemen we nu aangepaste maatregelen.

  Bekijk details van Update coronavirus

 • Nieuwe app ‘Snelweg Sprookjes’ creëert voorleesmomenten in de auto Bekijk details

  31 januari 2019

  Snelweg Sprookjes is een nieuwe app, ontwikkeld door Volkswagen en Achtung! Reclamebureau. Snelweg Sprookjes signaleert dat er in de auto steeds vaker op schermpjes wordt gekeken en er minder contact is tussen de familieleden in de auto. Zij willen dit probleem oplossen door het introduceren van interactieve luisterverhalen van hoge kwaliteit.

  Bekijk details van Nieuwe app ‘Snelweg Sprookjes’ creëert voorleesmomenten in de auto

 • Boek op Bezoek Bekijk details

  31 augustus 2018

  Binnenkort start Boek op Bezoek, een nieuwe naam voor een nieuwe editie van Voorleescorso. Vrijwilligers komen bij gezinnen op bezoek met een boek en lezen gedurende 20 weken voor aan kinderen voor wie dit minder vanzelfsprekend is.

  Bekijk details van Boek op Bezoek