Primair onderwijs

Voor het onderwijs

Deze pagina is nog in ontwikkeling. 

Heb je een vraag over ons aanbod voor scholen? Neem dan contact op met Petra Heimeriks, Productontwikkelaar Educatie via petra.heimeriks@bibliotheekrivierenland.nl of 0344 - 63 99 40.

Boek op Bezoek

Boek op Bezoek

Heeft jouw zoon of dochter moeite met de Nederlandse taal? Vind je het zelf moeilijk om voor te lezen en je kind te helpen met taal? Dan kan een vrijwilliger van Boek op Bezoek helpen. Samen gaan jullie thuis voorlezen, praten en taalspelletjes doen.


 

Vraag de juf

Biebclub

Biebclub

Niet ieder kind houdt van lezen. Uit onderzoek blijkt dat minder dan een kwart van de Nederlandse kinderen lezen ‘erg leuk’ vindt. Gelukkig is daar wat aan te doen! Om plezier in lezen - en leesvaardigheid - te vergroten is er de Biebclub. Een naschools lesprogramma van 6 weken waarin kinderen op een speelse manier actief en creatief aan de slag gaan met taal en media. 

 

Lees meer over Biebclub

BoekenPret

BoekenPret is een leesbevorderings-programma om jonge kinderen en hun ouders te laten ontdekken dat je veel plezier kunt beleven aan voorlezen. Het wordt ingezet om de taalontwikkeling te stimuleren en taalachterstanden bij jonge kinderen te voorkomen. Samen stimuleren we ouders van kinderen tot 6 jaar om thuis voor te lezen. De aansluiting bij het (lees)onderwijs wordt zo makkelijker en de kinderen hebben een grotere kans zich te ontwikkelen tot goede lezers. 

Meer over BoekenPret

Direct BoekenPret reserveren

de Bibliotheek op school

De bibliotheek op school heeft een positief effect op de leesvaardigheid, het leesgedrag en het leesplezier van leerlingen. Daarmee draagt het bij aan hun persoonlijke ontwikkeling. 

In dit leesbevorderingsprogramma werken bibliotheken en scholen structureel samen aan de taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid van kinderen - op school en thuis. 

Wat is de Bibliotheek op school?


  • Hulp nodig?

    Heb je een vraag over ons aanbod voor scholen? Stuur ons een e-mail.