Deze pagina is nog in ontwikkeling. 

Heb je een vraag over ons aanbod voor de kinderopvang? Neem dan contact op met Petra Heimeriks, Productontwikkelaar Educatie via petra.heimeriks@bibliotheekrivierenland.nl of 0344 - 63 99 40.

Cursus Voorleescoördinator

Heb jij affiniteit met voorlezen en wil je een centrale rol hierin vervullen binnen de eigen instelling? Dan is de cursus voorleescoördinator voor de kinderopvang wellicht iets voor jou. De eerstvolgende cursus is in het voorjaar. Exacte datum is nog niet bekend, maar vrijblijvend voorinschrijven kan wel!

Meer informatie en voorinschrijving

Actueel

 • Nieuwe BoekStart Boekideeën voor op de groep

  Bij de leesbevorderende activiteiten op de groep staan het voorlezen en het werken met boeken centraal: dagelijks voorlezen en praten over boeken. Rondom het voorlezen kun je verschillende activiteiten...

  7 juli 2023

 • Boekenpret: je kunt weer reserveren

  Vanaf 1 juni 2023 kan men weer voor het nieuwe seizoen 2023/2024 naar keuze BoekenPret-titels online reserveren.

  29 mei 2023

 • Serie workshops rondom BoekStartdag

  Zaterdag 3 juni doet de Bibliotheek mee aan de landelijke BoekStartdag. Rondom deze dag geven we onze allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders een extra warm welkom met workshops Lekker samen lezen....

  11 mei 2023

 • Bezoek de BoekStartdag 2022

  Zaterdag 11 juni doet de Bibliotheek mee aan de landelijke BoekStartdag. We geven op deze dag onze allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders een extra warm welkom met interactieve voorleesfeestjes.

  12 mei 2022

 • Nieuw! Hippe inspiratiebron voor het ontdekken van boeken

  Podcasts zijn hip en een goede inspiratiebron voor het ontdekken van boeken. Op deze pagina staan leuke en interessante podcasts over lezen, over boeken en podcasts van bibliotheken bij elkaar. Lekker...

  14 oktober 2021

 • Privacyverklaring aangepast

  Op 29 april 2021 hebben wij een aanpassing doorgevoerd in onze privacyverklaring. Onder het kopje ‘E-books en luisterboeken’ lees je dat de Koninklijke Bibliotheek aan ons doorgeeft of je e-books en/of...

  29 april 2021

 • Media Ukkie Dagen

  Wist je dat door het samen kijken van een filmpje een kind er ook echt iets van opsteekt? En dat de afwisseling met andere activiteiten, zoals buitenspelen, belangrijk is? Van 26 maart t/m 2 april 2021...

  15 maart 2021

 • Iedere week een nieuwe Digitale Voorleestas

  Lees mee vanuit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk! Ga actief aan de slag met je kind aan de hand van een mooi prentenboek.

  11 maart 2021

Boek op Bezoek

Boek op Bezoek

Heeft jouw zoon of dochter moeite met de Nederlandse taal? Vind je het zelf moeilijk om voor te lezen en je kind te helpen met taal? Dan kan een vrijwilliger van Boek op Bezoek helpen. Samen gaan jullie thuis voorlezen, praten en taalspelletjes doen.

Vraag de juf

BoekStart

naar boekstart

Samen een boekje lezen versterkt de band met je baby en stimuleert de taalontwikkeling. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. BoekStart helpt je het juiste voorleesboek te vinden. 

Naar Boekstart

Boekenpret

BoekenPret is een leesbevorderings-programma om jonge kinderen en hun ouders te laten ontdekken dat je veel plezier kunt beleven aan voorlezen. Het wordt ingezet om de taalontwikkeling te stimuleren en taalachterstanden bij jonge kinderen te voorkomen. Samen stimuleren we ouders van kinderen tot 6 jaar om thuis voor te lezen. De aansluiting bij het (lees)onderwijs wordt zo makkelijker en de kinderen hebben een grotere kans zich te ontwikkelen tot goede lezers. 

Meer over BoekenPret

Direct naar reserveren BoekenPret


 • Onze nieuwsbrief

  Wil je op de hoogte blijven van ons aanbod? Meld je dan aan voor onze Ukkie-nieuwsbrief. Speciaal voor professionals die werken in de kinderopvang.

  verschijnt ongeveer 2 tot 3 keer per jaar


 • Hulp nodig?

  Heb je een vraag over ons aanbod voor kinderopvang en BSO? Stuur ons een e-mail.