Beter leren lezen, schrijven en computeren

Het Digi-Taalhuis Geldermalsen is voor iedereen die beter wil leren lezen, schrijven en/of spreken of digitaal vaardiger wil worden. Iedereen met een taalvraag kan langs komen, ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Je kunt er informatie of advies krijgen over het oefenen met een taalvrijwilliger, over taalcursussen of over programma's op de computer waarmee je zelf aan de slag kunt.

Waar?

Digi-Taalhuis Geldermalsen is gevestigd in multifunctioneel Centrum De Pluk, op de eerste etage van de bibliotheek. Het adres is: Rijksstraatweg 64-003, 4191 SG Geldermalsen

Wanneer?

Als de bibliotheek geopend is, kun je op computers in het Digi-Taalhuis zelf oefenen met digitale programma's.

Op maandagmiddag en woensdagmiddag is taalhuisdocent Welmoed Homan van 13.00 tot 14.30 uur aanwezig om vragen te beantwoorden en advies te geven.

Wat kun je doen en leren?

 • Leerpunt Meer informatie en data

  Bij het Leerpunt kun je oefenen met schrijven, rekenen of met omgaan met de computer. Iedereen kan er naartoe. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. Deelnemen aan het Leerpunt is gratis.

  Bekijk details van Leerpunt

 • Klik & Tik Bekijk details

  Leer omgaan met computer en internet. Een bericht sturen, werk zoeken, iets kopen of een afspraak maken bij de gemeente. Je kunt steeds meer doen via de computer en het internet. Dat is handig maar veel...

  Bekijk details van Klik & Tik

 • Digisterker Bekijk details

  Vind je het lastig om met de computer een afspraak te maken bij de gemeente? Om online werk te zoeken bij het UWV? Of om digitaal huur- en zorgtoeslag aan te vragen? Volg dan de cursus Digisterker bij...

  Bekijk details van Digisterker

 • Inloopspreekuur Meer informatie en data

  Taalhuisdocente Welmoed Homan beantwoordt maandagmiddag en woensdagmiddag vragen over de verschillende mogelijkheden en helpt je op weg. Ze is er ook voor jou!

  Bekijk details van Inloopspreekuur

 • iPad Café Wanneer is het iPad Café?

  Heb je vragen over je iPad? Kom naar het iPad Café om samen met andere iPad-bezitters tips en trucs te delen en leuke apps te ontdekken.

  Bekijk details van iPad Café

 • Taalpuntcollectie Waar vind je deze collectie?

  Lees- en leermaterialen voor mensen die beter Nederlands willen leren, boeken over Nederland en zijn gebruiken en gewoonten en taalmethodes en lesboeken voor taalvrijwilligers.

  Bekijk details van Taalpuntcollectie

Zelf aan de slag met Oefenen.nl

oefenen.nl

Oefenen.nl is het online startpunt voor iedereen die zijn basisvaardigheden verder wil verbeteren. Je oefent met taal, rekenen, internetten en omgaan met geld.

Steffie.nl legt het uit

steffie

Steffie legt moeilijke dingen op een makkelijke manier uit. Bijvoorbeeld daten, DigiD, de OV-chipkaart en een bezoek aan de huisarts. Zo wordt de wereld weer iets eenvoudiger!

www.taalhuisgeldermalsen.nl