Beter leren lezen, schrijven en computeren

Het Taalhuis Maasdriel is voor iedereen die beter wil leren lezen, schrijven en/of spreken of digitaal vaardiger wil worden. Iedereen met een taalvraag kan langs komen, ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Je kunt er informatie of advies krijgen over het oefenen met een taalvrijwilliger, over taalcursussen of over programma's op de computer waarmee je zelf aan de slag kunt.

Waar?

Taalhuis Maasdriel is gevestigd in Bibliotheek Kerkdriel. Het adres is: Kerkstraat 43a, 5331 CB in Kerkdriel. 

Wanneer?

Als de bibliotheek geopend is, kun je op computers in het Taalhuis zelf oefenen met digitale programma's.

Wat kun je doen en leren?

 • Taalplus: beter Nederlands leren Vind deze activiteit in de agenda

  Voor vrouwen en mannen die beter Nederlands willen leren om sterker en zelfstandiger in het leven te staan en die actief mee willen doen in de maatschappij.

  Bekijk details van Taalplus: beter Nederlands leren

 • Klik & Tik Bekijk details

  Leer omgaan met computer en internet. Een bericht sturen, werk zoeken, iets kopen of een afspraak maken bij de gemeente. Je kunt steeds meer doen via de computer en het internet. Dat is handig maar veel...

  Bekijk details van Klik & Tik

 • Digisterker Bekijk details

  Vind je het lastig om met de computer een afspraak te maken bij de gemeente? Om online werk te zoeken bij het UWV? Of om digitaal huur- en zorgtoeslag aan te vragen? Volg dan de cursus Digisterker bij...

  Bekijk details van Digisterker

 • Taalpuntcollectie Waar vind je deze collectie?

  Lees- en leermaterialen voor mensen die beter Nederlands willen leren, boeken over Nederland en zijn gebruiken en gewoonten en taalmethodes en lesboeken voor taalvrijwilligers.

  Bekijk details van Taalpuntcollectie

Zelf aan de slag met Oefenen.nl

oefenen.nl

Oefenen.nl is het online startpunt voor iedereen die zijn basisvaardigheden verder wil verbeteren. Je oefent met taal, rekenen, internetten en omgaan met geld.

Steffie.nl legt het uit

steffie

Steffie legt moeilijke dingen op een makkelijke manier uit. Bijvoorbeeld daten, DigiD, de OV-chipkaart en een bezoek aan de huisarts. Zo wordt de wereld weer iets eenvoudiger!

www.bibliotheekrivierenland.nl/taalhuismaasdriel