Beter leren lezen, schrijven en computeren

Het Leerhuis Tiel is voor iedereen die beter wil leren lezen, schrijven en/of spreken of digitaal vaardiger wil worden. Iedereen met een taalvraag kan langs komen, ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Je kunt er informatie of advies krijgen over het oefenen met een taalvrijwilliger, over taalcursussen of over programma's op de computer waarmee je zelf aan de slag kunt.

Waar?

Leerhuis Tiel heeft 2 locaties: 

Wanneer?

 • Op maandagochtend is Leerhuismedewerker Francis Eikendaal van 10.00 tot 12.00 uur
  aanwezig in Clubhuis Tiel aan de Peppellaan
 • Op dinsdagmiddag is Leerhuisdocente Wilma Huntink van 14.00 tot 16.00 uur aanwezig in de Bibliotheek Tiel. Als de bibliotheek geopend is, kun je op computers in het Leerhuis zelf oefenen met digitale programma's.

Francis en Wilma zijn er om vragen te beantwoorden en advies te geven. Op momenten dat zij niet aanwezig zijn, kun je bij beide locaties wel je vragen stellen. Op een later moment nemen we dan contact met je op.

Wat kun je doen en leren?

 • Leerpunt Bekijk details

  Bij het Leerpunt kun je oefenen met schrijven, rekenen of met omgaan met de computer. Iedereen kan er naartoe. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. Deelnemen aan het Leerpunt is gratis.

  Bekijk details van Leerpunt

 • Klik & Tik Bekijk details

  Leer omgaan met computer en internet. Een bericht sturen, werk zoeken, iets kopen of een afspraak maken bij de gemeente. Je kunt steeds meer doen via de computer en het internet. Dat is handig maar veel...

  Bekijk details van Klik & Tik

 • Inloopspreekuur Bekijk details

  Leerhuisdocente Wilma Huntink beantwoordt dinsdagmiddag vragen over de verschillende mogelijkheden en helpt je op weg. Ze is er ook voor jou!

  Bekijk details van Inloopspreekuur

 • Informatiepunt Digitale Overheid Bekijk details

  Heb je vragen over de digitale overheid? Kom langs in de bibliotheek. Wij denken met je mee en geven je informatie zodat je verder kunt. Wij kunnen ook een afspraak voor je maken met een organisatie die...

  Bekijk details van Informatiepunt Digitale Overheid

 • Digisterker Bekijk details

  Vind je het lastig om met de computer een afspraak te maken bij de gemeente? Om online werk te zoeken bij het UWV? Of om digitaal huur- en zorgtoeslag aan te vragen? Volg dan de cursus Digisterker bij...

  Bekijk details van Digisterker

 • Taalpuntcollectie Waar vind je deze collectie?

  Lees- en leermaterialen voor mensen die beter Nederlands willen leren, boeken over Nederland en zijn gebruiken en gewoonten en taalmethodes en lesboeken voor taalvrijwilligers.

  Bekijk details van Taalpuntcollectie

Zelf aan de slag met Oefenen.nl

oefenen.nl

Oefenen.nl is het online startpunt voor iedereen die zijn basisvaardigheden verder wil verbeteren. Je oefent met taal, rekenen, internetten en omgaan met geld.

Steffie.nl legt het uit

steffie

Steffie legt moeilijke dingen op een makkelijke manier uit. Bijvoorbeeld daten, DigiD, de OV-chipkaart en een bezoek aan de huisarts. Zo wordt de wereld weer iets eenvoudiger!

www.bibliotheekrivierenland.nl/leerhuistiel