• Oplossing prijsvraag van de Week van Lezen en Schrijven 2021 Bekijk details

5 oktober 2021

Tijdens de week van Lezen en Schrijven, afgelopen september, kon je meedoen aan een prijsvraag. De oplossing is bekend. Veel mensen hebben hieraan meegedaan!

Bekijk details van Oplossing prijsvraag van de Week van Lezen en Schrijven 2021

• Hulp bij CoronaCheck-app Bekijk details

28 september 2021

Sinds kort heeft iedereen vanaf 13 jaar een coronabewijs nodig om binnen te komen bij onder andere horeca, theaters, bioscopen en evenementen. Voor iedereen die hulp kan gebruiken met een coronabewijs, via de app of op papier, is er gratis hulp in de Bibliotheek.

Bekijk details van Hulp bij CoronaCheck-app

• De Bibliotheek en corona. Hoe zit het? Bekijk details

23 september 2021

De coronamaatregelen worden steeds verder versoepeld. Hoe zit het precies met de maatregelen in de Bibliotheek? Je leest het op deze pagina.

Bekijk details van De Bibliotheek en corona. Hoe zit het?

• Biebclub Vakantieklas wegens succes herhaald Bekijk details

30 juni 2021

Deze zomervakantie organiseren wij de Biebclub Vakantieklas. Een leuk programma waarin kinderen - die een steuntje in de rug kunnen gebruiken rondom leesplezier - op een actieve en creatieve manier aan de slag gaan met taal en mediawijsheid. Dé hit van vorig jaar en dus voor herhaling vatbaar. Deelname is gratis. Wees er snel bij, vol is vol!

Bekijk details van Biebclub Vakantieklas wegens succes herhaald

• We verruimen onze openingstijden! Bekijk details

25 juni 2021

Fijn! Vanaf 1 juli aanstaande openen we de deuren van onze vestigingen in Opheusden, Beesd en Heukelum. Daarnaast verruimen we de openingstijden van een groot aantal andere bibliotheekvestigingen.

Bekijk details van We verruimen onze openingstijden!

• Blij met je Bieb? Deel je verhaal op social media Bekijk details

21 juni 2021

De Bibliotheek is een plek waar iedereen altijd welkom is. Een unieke openbare plek, speciaal voor jou! Wat betekent de Bibliotheek voor jou? Deel je verhaal op social media met #mijnbibliotheek en help ons trending topic te worden!

Bekijk details van Blij met je Bieb? Deel je verhaal op social media

• Landelijke BoekStartdag Bekijk details

30 mei 2021

Zaterdag 19 juni is de eerste landelijke BoekStartdag. In de Bibliotheek krijgen de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders een extra hartelijk welkom. Doe samen met je kindje mee aan een leuke activiteit en ontdek hoe fijn het is om samen met boekjes en taal bezig te zijn.

Bekijk details van Landelijke BoekStartdag

• Hulp nodig bij online? Kom naar het gratis spreekuur Bekijk details

27 mei 2021

Niet iedereen kan even goed overweg met websites, apps en smartphones. En dat is best onhandig. Digitalisering heeft immers de laatste jaren, en zeker sinds corona, een enorme vlucht heeft gekregen. Bij de Bibliotheek is daarom hulp beschikbaar voor iedereen die ondersteuning wil bij het regelen van allerlei online zaken. De hulp is 1-op-1, gratis en voor iedereen. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.

Bekijk details van Hulp nodig bij online? Kom naar het gratis spreekuur

• Privacyverklaring aangepast Bekijk details

29 april 2021

Op 29 april 2021 hebben wij een aanpassing doorgevoerd in onze privacyverklaring. Onder het kopje ‘E-books en luisterboeken’ lees je dat de Koninklijke Bibliotheek aan ons doorgeeft of je e-books en/of luisterboeken leent via de online bibliotheek.

Bekijk details van Privacyverklaring aangepast

• Juliëtte Liebregts wint halve finale van de Nationale Voorleeswedstrijd! Bekijk details

8 april 2021

Juliette Liebregts van basisschool De Viersprong uit Wijchen heeft in de regio Rivierenland/Wijchen de halve finale van de Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond online plaats en werd gejureerd in Tiel. De winnaar zal binnenkort onze regio vertegenwoordigen in de provinciale finale. En wellicht wordt zij wel De Nationale Voorleeskampioen 2021!

Bekijk details van Juliëtte Liebregts wint halve finale van de Nationale Voorleeswedstrijd!