• Thuis aan de slag Bekijk details

9 april 2020

In deze tijd waarin fysiek contact beperkt is, gebruiken we massaal allerlei digitale oplossingen. Maar dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend en makkelijk. Nu ook onze digitaalhuizen gesloten zijn, hebben we een aantal makkelijke websites op een rijtje gezet.

Bekijk details van Thuis aan de slag

• Wijzigingen vanaf 1 april 2020 Bekijk details

26 februari 2020

Wij werken voortdurend aan de verbetering van onze dienstverlening. Lees hier wat er met ingang van 1 april 2020 gaat veranderen.

Bekijk details van Wijzigingen vanaf 1 april 2020

• Digi-Taalhuis West Maas en Waal heeft weer nieuwe taalvrijwilligers! Bekijk details

6 februari 2020

Nieuwe taalvrijwilligers hebben hun certificaat gehaald om aan de slag te kunnen in het Digi-Taalhuis West Maas en Waal. Zij mogen nu ook mensen begeleiden die beter willen leren lezen, schrijven, rekenen of computeren in de Bibliotheek in Beneden-Leeuwen.

Bekijk details van Digi-Taalhuis West Maas en Waal heeft weer nieuwe taalvrijwilligers!

• Duurzaam 2020 in Bekijk details

6 januari 2020

Bibliotheek Rivierenland gaat duurzaam het nieuwe jaar in en streeft naar een plasticvrije Bibliotheek. Om dit te verwezenlijken heeft de Bibliotheek gekozen voor een samenwerking met de Belgische bibliotheekleverancier MedioEurope voor de verwerking van plasticvrije boeken.

Bekijk details van Duurzaam 2020 in

• De bibliotheek stapt over op een nieuwe betaalservice Bekijk details

28 december 2019

De Bibliotheek Rivierenland stapt in 2020 over op een nieuwe betaalservice: wij gaan digitale facturen versturen voor het betalen van het abonnementsgeld. Leden die een acceptgiro per post kregen, ontvangen voortaan 1 maal per jaar een e-mail van ons met een betaallink en een persoonlijke betaalpagina met een koppeling naar iDEAL.

Bekijk details van De bibliotheek stapt over op een nieuwe betaalservice

• Nieuw: niveautest Lezen voor de lijst Bekijk details

31 oktober 2019

Veel jongeren weten niet wat hun leesniveau is van Lezen voor de lijst. Daarom is er nu de online niveautest Lezen voor de lijst.

Bekijk details van Nieuw: niveautest Lezen voor de lijst

• Gratis extra's bij je abonnement! Bekijk details

22 juli 2019

De Bibliotheek biedt leden gratis online oefenmogelijkheden (bijvoorbeeld oefenen voor je theorie-examen autorijbewijs). Daarnaast kun je gratis databanken raadplegen. Dit kan in veel gevallen nu ook vanuit huis. Klik op de link voor meer informatie.

Bekijk details van Gratis extra's bij je abonnement!

• Het Digi-Taalhuis komt naar de mensen toe Bekijk details

4 juli 2019

Het Digi-Taalhuis West Maas en Waal heeft sinds 4 juli ook een mobiele vorm! Een Mobiel Digi-Taalhuis, ofwel een bus, met lesmaterialen, leesboeken met eenvoudige woorden, promotiemateriaal en laptops, om op locatie cursussen en informatie te geven. Zo kunnen meer kermen in de gemeente worden bereikt. De bus komt op gezette tijden bij de Bibliotheek Dreumel, wordt ingezet bij evenementen in de gemeente West Maas en Waal en kan geboekt worden door organisaties en instellingen.

Bekijk details van Het Digi-Taalhuis komt naar de mensen toe

• Opening oranje servicebalie in Tiel Bekijk details

1 juli 2019

Onder grote belangstelling is donderdagmiddag 27 juni de Oranje Servicebalie in het gemeentehuis van Tiel feestelijk geopend. Het gemeentehuis, tegenwoordig ook wel Stadhuiscampus genaamd, biedt naast de gemeente Tiel ook onderdak aan Werkzaak Rivierenland, het Servicepunt Leren en Werken Rivierenland en UWV Werkbedrijf Tiel.

Bekijk details van Opening oranje servicebalie in Tiel