Digitaal lezen en leren

Heb je een vraag over e-books, luisterboeken of digitale bronnen? Vind hier je antwoord.


E-books

Kan ik e-books lenen met mijn abonnement?

Dat kan! Als je lid bent van de bibliotheek* heb je de keuze uit duizenden e-books, die via de online bibliotheek worden aangeboden. De collectie is breed, gevarieerd en verrassend. Je vindt er van alles. Van thrillers tot romans, van informatieve boeken tot kinderboeken. Elke maand wordt het aanbod vernieuwd met populaire titels, klassiekers en bijzondere uitgaven.

* Voor groepspassen, educatieve abonnementen en abonnementen voor organisaties kunnen andere leenvoorwaarden van toepassing zijn. 

Hoe kan ik e-books lenen?

Wil je e-books lezen op je telefoon of tablet? Gebruik dan de online Bibliotheek-app. Je kunt in deze app zoeken, vinden, lenen, lezen en luisteren.

Wil je boeken lezen op je e-reader? Dat kan, met de software van Adobe Digital Editions nodig. De online Bibliotheek helpt je verder. 

Lees je liever op je computer of laptop? Je kunt onze e-books ook lezen in je browser. Het enige wat je nodig hebt, is een internetverbinding.

Kijk op de online Bibliotheek voor meer uitleg

Waar vind ik online antwoord op mijn vraag?

Heb je hulp nodig bij het lenen of lezen van e-books? Ga naar Vragen en antwoorden op de website van de online Bibliotheek.   

 

Kan ik ook langskomen met mijn vraag?

Ja, je kunt ook langskomen bij ons. Vraag een medewerker van de Bibliotheek om je te helpen of kom naar een van onze spreekuren, waar je terecht kunt met allerei vragen op digitaal gebied.


Luisterboeken

Kan ik luisterboeken beluisteren met mijn abonnement?

Ja, als je lid bent van de Bibliotheek kun je luisterboeken lenen via de online Bibliotheek.  

Hoe werkt het?

Luisterboeken leen en luister je via de online Bibliotheek-app

Waar vind ik het antwoord op mijn vraag?

Als je hulp nodig hebt bij het beluisteren van luisterboeken ga je naar de pagina Hulp bij luisterboeken van de online Bibliotheek.  

Kan ik ook langskomen met mijn vraag?

Ja, je kunt ook langskomen met je vraag. Onze medewerkers helpen je graag. 


Digitale bronnen

Welke digitale bronnen kan ik raadplegen bij de Bibliotheek?

In de bibliotheek kun je diverse digitale bronnen raadplegen. Theorie.nl, de Uittrekselbank en LiteRom van NBD Biblion, voorleesfilmpjes van de Voorleeshoek en meer. 

Bibliotheekleden kunnen een aantal digitale bronnen ook vanuit huis inzien, door in te loggen met het pasnummer en wachtwoord van hun bibliotheekpas. 

Bekijk de digitale bronnen op www.bibliotheekrivierenland.nl/digitalebronnen

Kan ik dat vanaf thuis?

Ja, sommige digitale bronnen zijn voor bibliotheekleden ook thuis te gebruiken. Je logt dan in met je pasnummer en wachtwoord.Geen antwoord op je vraag gevonden?

Neem contact met ons op