Hulp bij onze website & apps

Zoek je hulp bij het gebruik van onze website of onze apps? Vind hier je antwoord.

Zoeken op de website

Zoeken en bladeren in de collectie

Op de website van de Bibliotheek Rivierenland vind je veel informatie en tips. Via de zoekbalk boven in de pagina's (Waar ben je naar op zoek?) kun je gericht zoeken:

• Zoeken in de catalogus
  • Zoeken binnen de site

Selecteer de optie 'Zoeken in de catalogus' en typ de titel of de auteur van het materiaal dat je zoekt, dan ga je naar de catalogus.

• In de zoekresultaten die getoond worden, kun je verfijnen op publicatiejaar, materiaalsoort, locatie en meer.
  • Via 'Expert zoeken' kun je gericht zoeken op meerdere zoektermen.
  • Via 'Opties' kun je zoeken in de collectie van de Gelderse Samenwerkende Bibliotheken, de collectie van de E-books en de Landelijke catalogus.

Daarnaast kun je je laten inspireren door onze digitale etalages: www.bibliotheekrivierenland.nl/collectie

Nieuw binnengekomen materialen vind je op de pagina aanwinsten.

Zoeken in de website

Op de website van de Bibliotheek Rivierenland vind je veel informatie en tips. Via de zoekbalk boven in de pagina's (Waar ben je naar op zoek?) kun je gericht zoeken:

• Zoeken in de catalogus
  • Zoeken binnen de site

Selecteer je de eerste optie, dan ga je naar de catalogus, de tweede optie zoekt binnen de website.

De veelgestelde vragen en antwoorden vind je hier.

Zoeken en bladeren in onze agenda

Bij de Bibliotheek Rivierenland is altijd van alles te doen! Voor jong en oud en van cursussen om je digitale vaardigheden te verbeteren tot lezingen van schrijvers of informatiebijeenkomsten over interessante onderwerpen. De meeste activiteiten zijn bovendien gratis.

Je vindt de aciviteiten in onze agenda: www.bibliotheekrivierenland.nl/agenda. Om gericht te zoeken naar een bepaalde activiteit kun je binnen de agenda filteren op categorie, locatie, tag of datum.

MijnBibliotheek

Waar kan ik zien wat ik heb geleend?

Een overzicht van je geleende materialen vind je in 'Mijnbibliotheek' bij 'Uitleningen en verlengen' en op je uitleenbon.

Hoe kan ik mijn tegoed ophogen?

1. Log in op MijnBibliotheek.
  2. Ga naar ‘Deposito's'.
  3. Klik op 'Storten op deposito'.
  4. Vul het bedrag in.
  5. Klik op Bevestig je betaling'.
  6. Selecteer je bank en volg de stappen op het scherm.

Waar kan ik mijn persoonlijke gegevens wijzigen?

In 'MijnBibliotheek' kun je een aantal gegevens zelf aanpassen,zoals je e-mailadres, je telefoonnummer en je wachtwoord. Je adres kun je niet zelf wijzigen. Die kun je aan ons doorgeven via het formulier verhuisbericht.

Tip! Zorg er voor dat je e-mailadres altijd actueel is, dan kunnen we je serviceberichten sturen over je geleende materialen en je abonnement.

App Iguana Bibliotheek

Wat kan ik met de app van de bibliotheek?

Met de Iguana-app regel je al je bibliotheekzaken via je mobiel of tablet. Het is een soort 'Mijn bibliotheek' en de online catalogus voor op je telefoon of tablet. Je kunt ermee zoeken, reserveren, verlengen en een seintje ontvangen voor het terugbrengen van je geleende materialen. Wat wil je nog meer?

Hoe installeer ik de app?

Je downloadt de gratis App 'Iguana Bibliotheek' gratis via de iTunes App Store en Google Play.

Hoe log ik in?

Je kunt de inloggegevens gebruiken zoals je die ook gebruikt in ‘MijnBibliotheek’.

Welke apps zijn er nog meer?

Naast de app Iguana hebben we

1. de online Bibliotheek-app, voor het lenen van e-books en luisterboeken via de online Bibliotheek
  2. de TijdschriftenBieb-app,  voor het lezen van tijdschriften op je telefoon of tablet
  3. de VakantieBieb-app, een zomercadeautje voor iedereen, in de maanden juli en augustus beschikbaar

Geen antwoord op je vraag gevonden?

Neem contact met ons op