Hulp bij het abonnement

Alle informatie over jouw abonnement vind je bij de veelgestelde vragen hieronder.


Over jouw abonnement

Wat zijn de kosten van een abonnement?

Kinderen en jongeren kunnen gratis lid worden van de Bibliotheek. De tarieven van onze andere abonnementen vind je hier

Wat zijn de voorwaarden van mijn abonnement?

Iedereen heeft recht om zich in te schrijven als abonnee van de Bibliotheek Rivierenland, tenzij hem of haar de toegang tot de bibliotheek is ontzegd. Op onze abonnementen zijn de Algemene voorwaarden van toepassing. 

Kan ik met mijn abonnement e-books lenen?

Jazeker. Als Bibliotheeklid mag je e-books lenen bij de online Bibliotheek*. Je hebt de keuze uit duizenden e-books en bepaalt zelf hoe je de e-books leest. Met een app op je tablet of smartphone. Direct op je e-reader. Of online via je pc of laptop. 

Lees meer over e-books lenen bij de online Bibliotheek >>>

* Voor groepspassen, educatieve abonnementen en abonnementen voor organisaties kunnen andere leenvoorwaarden van toepassing zijn. 

 

Wat doe ik als ik mijn bibliotheekpas kwijt ben?

Verlies, diefstal of beschadiging van de bibliotheekpas moet je zo snel mogelijk melden bij de bibliotheek. Wij blokkeren dan je bibliotheekpas, waardoor misbruik van de pas wordt voorkomen. Je kunt een duplicaatpas aanvragen. De actuele kosten hiervan vind je op de pagina Tarieven.

Hoe geef ik een adreswijziging door?

Ga je verhuizen, ben je verhuisd of heb je/krijg je een ander e-mailadres? Geef dit dan binnen 14 dagen aan ons door. Dit kan schriftelijk of aan de informatiebalie van de bibliotheek. Of je gebruikt het formulier 'Verhuisbericht'. Alvast bedankt!

Hoe betaal ik het abonnementsgeld?

Je kunt je abonnement via een acceptgiro, via een digitale factuur (iDEAL) of via automatische incasso betalen. Bij sommige abonnementen is het bovendien mogelijk om per maand te betalen, zie de pagina Tarieven

Hoe zeg ik mijn abonnement op?

Opzeggen kan in de vestigingen van de Bibliotheek Rivierenland en via ons digitale opzegformulier

We handelen je opzegging af volgens de bepalingen van onze Algemene voorwaarden.


Nog geen lid?

Hoe kan ik lid worden van de bibliotheek?

Je kunt je inschrijven in onze vestigingen of online. Je pasje ligt dan binnen 5 werkdagen voor je klaar in de door jou opgegeven vestiging. 

Welke abonnementen zijn er?

De Bibliotheek Rivierenland heeft verschillende abonnementen. Ontdek hier welk abonnement het best bij jou past.

Kan ik me online inschrijven?

Jazeker, dat kan. Vul het online formulier in en we zorgen ervoor dat je pasje binnen 5 werkdagen voor je klaar ligt in de door jou opgegeven vestiging. 

Kan ik in de bibliotheek terecht zonder lid te worden?

Ja, natuurlijk. Iedereen is welkom om boeken, kranten of tijdschriften te lezen, om te zoeken naar informatie of om te studeren. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van de aangeboden digitale bronnen, computers en internet en – al dan niet tegen betaling en/of door inschrijving – deel te nemen aan activiteiten. Voor het lenen van materialen moet je je inschrijven als abonnee.
Geen antwoord op je vraag gevonden?

Neem contact met ons op